fedEx’ten Yeni Ticaret Platformu

fedEx

FedEx yöneticisi, fdx’in diğer teslimat sağlayıcıları ile çalışarak Amazon gibi e-ticaret devleriyle engetre olup olmayacağınını Supply Chain Drive ile yapılan bir röportajda konuştu. Paketleri teslim etmekten fazlasını yapmayı ve e-ticaret dünyasına adını taşımayı hedefliyor.

fedex
Customize Your Website, Grow Your Business

Ocak ayında, nakliye devi, çevrimiçi tüccarlar için uçtan uca çözümler sunan bir platform duyurdu. Fdx adındaki platform, işletmelerin talebi artırmalarına, tedarik zincirini optimize etmelerine, sipariş iadeleri sürecini düzene koymalarına yardımcı olmayı amaçlayan mevcut ve FedEx yeni hizmetlerinin bir karışımını bir araya getiriyor. Şu anda özel önizlemesi mevcut olup resmi lansmanı sonbahara planlanmış durumda.

Bazı e-ticaret uzmanları, bu hizmetlerin endüstride dikkate değer bir etki yaratacağına dair şüphelerini dile getiriyor. Ancak şu ana kadar FedEx, yeni platform için “oldukça güçlü bir ilgi borcu” olduğunu görmüş, dijital yeteneklerden sorumlu FedEx Dataworks’un başkan yardımcısı Scott Rogers, Supply Chain Dive ile yaptığı bir röportajda.

Platform, günde 15 milyona yakın paket taşıyan FedEx’in hareketinden elde edilen bilgileri ve şirketin gelişen makine öğrenme becerilerini kullanıyor. Bu, FedEx’in bir paketin ne zaman ulaşması gerektiğini, teslimat gecikmesi olasılığını ve diğer önemli veri noktalarını hesaplamasına ve gönderilerle paylaşmasına olanak tanır, dedi Rogers.

Platformun en temel bileşenlerinden biri, bir işletmenin envanter konumu, sipariş ve ürün verilerini FedEx’in ağında türetilen nakliye içgörüleri ile eşleştirilen sistem. Bu, bir işletmenin, yalnızca bir iki günlük teslimat zaman çerçevesini tahmin etmek yerine, bir müşteriye en etkili şekilde nasıl teslim edileceğine dair daha bilinçli bir seçim yapmasına yardımcı olur.

“karşılaşmaya çalıştığınız sözü bize de söyleyin, envanter nerede olduğunu bize söyleyin ve karşılaşmaya karar verirken ağımızı kullanmanız için size en iyi öneriyi sunalım” dedi Rogers.

FedEx, Shopify ve Amazon ile çalışabilir mi?

“İşletmelerin fdx’e katılmalarını ve kullanmaya başlamalarını kolay hale getirmek önceliktir” dedi Rogers çünkü bu, tüm boyutlardaki müşterilerin yeteneklerinden faydalanmalarına yardımcı olacaktır. Platform, sık sık tüccarların etkileşimde bulunduğu mağazalar ve sipariş yönetim sistemleri ile entegre olur.

“Eğer Shopify ekosisteminde satış yapıyorsanız, o zaman Shopify ve Fdx platformu arasında bir uyumluluk mümkün olabilir.”

Fdx, nakliye içgörülerinden öteye giden becerilerin bir karışımını oluşturuyor.

Örneğin, işletmeleri FedEx’in ShopRunner üyelik programının bir parçası olan milyonlarca tüketiciyle bağlantı kurma yeteneği olduğunu belirtti Rogers. 2020 yılında FedEx tarafından satın alınan ShopRunner, tüketicilere ücretsiz iki günlük teslimat gibi ayrıcalıklar sunar.

“ShopRunner’ı satın aldıktan sonra, tüketiciye ulaşmamızı ve markalara erişimimizi kullanarak onları ShopRunner deneyiminde bir araya getiriyoruz” dedi.

Platform ayrıca işletmelerin iade süreçlerini düzene koymalarına ve özelleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bir işletme, iadeyi onaylama aşamasında ne kadar otomasyon seviyesine dahil olmak üzere ürün uygunluğunu belirleme ve dahil etme gibi platform aracılığıyla bir iade politikası kurabilir. 

Ancak fdx henüz her büyük e-ticaret oyuncusuyla entegre değil. Rogers, Amazon için entegrasyonların henüz “derinleşmediğini” söyledi.  “Amazon entegrasyonuyla ilgili ne zaman veya hangi pozisyon olduğuna dair gerçekten bir zaman çizelgesi ya da pozisyonumuz yok.” diye ekledi.

Fdx’in yeteneklerini FedEx dışı tarayıcılara yapılan teslimatlara uygulamak, dijital platforma ilave ilgi çekecektir, uzmanlar.

Drew Angerer / Getty Images üzerinden FedEx bir işçi, 31 Mart 2020 tarihinde teslimat kamyonundan paketleri indiriyor.

“Fdx için uzun bir yolculuk”

“FedEx, fdx aracılığıyla kendi ağı içerisindeki teslimatlar için ayrıntılı içgörüler sunabilirken, şirket hala platformun teslimat sağlayıcıları aracılığıyla yapılan sevkiyatlar için nasıl uygulanabileceğini araştırıyor.” dedi Rogers. “Müşterilerimiz için çok taşıyıcı dünyasında ilgili olmayı amaçlıyoruz.” dedi Rogers.

“Rogers’ın belirttiği çok taşıyıcı yetenekler sağlayan bir gelecek, fdx için tek taşıyıcı fikrinden çok daha fazla ilgi çekerdi.” görüşü RMW Commerce Consulting’in kurucusu ve CEO’su Rick Watson tarafından.

“Fdx aracılığıyla sunulan hizmetler her ne kadar tüccarlar için kullanışlı olsa da, FedEx’e tek bir taşıyıcıda bağlı kalmak, çoğu zaman işletme için değerlerini sınırlayacaktır” dedi  ve yalnızca fedEx’i kullanan küçük tüccarların ve FedEx’e gerçekten bağlı büyük işletmelerin iki gruba yararları olacağını ekledi Watson.

Fdx sonunda çok taşıyıcı yetenekler sunsa bile, Watson, birçok şirketin çeşitli teslimat sağlayıcıları ile işbirliği yapabilen benzer hizmetler sunduğunu söyledi.”Bahsedilen her bir şeyin, bunu zaten beş ya da altı şirketin yaptığı bir şey olduğunu belirtmek gerek.” diye ekledi. Ancak, platformun sadece FedEx’in teslimat ağına bağlı kalması, eski Amazon Lojistik lideri ve şu anda Cirrus Global Advisors’ın kurucusu ve baş danışmanı olan Derek Lossing’e göre şirket için bazı avantajlar sunabilir. Lossing, gönderilenlerin fdx’in kullanışlı bulmaları durumunda, teknoloji şirketlerinin hacmi sağlayıcılar arasında değiştirmeyi daha kolay hale getirdiği bir dönemde teslimatlar için FedEx’i kullanmaya devam etmeleri için bir neden daha vereceğini söyledi.

“UPS, FedEx ve OnTrac arasındaki geçiş maliyetleri oldukça düşük” dedi Lossing. “fedEx’in burada yapmaya çalıştığı şey, teslimat hizmetlerini biraz daha bağlayıcı hale getiren bazı değer ekleyici çözümler geliştirmek.” Yine de, Lossing, fdx platformunun müşteri çekmesinin zaman alacağını belirtti, bu da benzer e-ticaret çözümlerinin piyasada olduğu gibi durumdadır. “Bu, çokça yıl gerektiren bir yolculuk olacak..Gerçekten müşterileri nasıl elde tutacaklarını ve bu çözümlerin bazılarına yatırım yapma şekilleri hakkında düşünmelerine bağlı olacak, çünkü bazen para kazanmak zor olabilir..”

Kaynak

fedEx Newsroom

Supply Chain Dive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *