WordPress 6.5.3 Released!

wordpress 6.5.3

WordPress 6.5.3 çeşitli hata düzenlemeleri ve geliştirmeler içeren güncellemeleri getirdi. Wordpress 6.5.3 kullanıcı deneyimini geliştirmek ve platformun güvenilirliğini artırmak için yapılan Core üzerindeki 12 hata düzenlemesi and blok düzenleyicideki 9 hata düzenlemesi ile kullanıcılarının önüne sürüldü. Gelecek sürüm olan 6.6’nın ise  kullanıcıların beklentilerini karşılamak ve yeni özelliklerle daha kapsamlı bir deneyim sunmak amacıyla Temmuz 2024’te çıkması bekleniyor. Bu süre zarfında geliştiriciler, WordPress’in geleceğine daha da ilgi gösterirken, topluluğun geri bildirimlerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak platformun daha da gelişmesine katkı sağlıyorlar.

WordPress 6.5

wordpress 6.5.3
Customize Your Website, Grow Your Business

WordPress’in en güncel versiyonu olan 6.5; detaylara daha fazla güç koyması ile öne çıktı. Yeni ve gelişmiş yollardan site kurma deneyimini güçlendirmeyi hedefler. Daha fazla kontrolü geliştiriciye vererek daha fazla tasarım imkanı sağlar.

Web Sitelerinin tipografi ayarları genişletilmiş ve istenilen düzeyde değişikliklere imkan tanınmıştır. Düzenleyici güncellemeleri işlerin daha pratik ve düzenli bitirilmesine ve performans artışına yardımcı olur.

“Bu sürüm, Gönderi Düzenleyici ve Site Düzenleyici üzerinde etkileyici bir hız ve verimlilik artışına yol açan 110’dan fazla performans güncellemesi içeriyor. Yükleme, 6.4’e göre iki kat daha hızlı ve giriş işleme hızı önceki sürüme göre beş kat daha hızlı.”

WordPress.org

WordPress 6.5 Özelliklerine Genel Bakış

  • Siteye yazı tipleri ekleme ve yönetme.
  • Şablonlara ve şablon parçalarına yönelik revizyonlar da dahil olmak üzere revizyonlardan daha fazlası.
  • Yeni Data Görünümleri.
  • Daha akıcı sürükle ve bırak özelliği.
  • Geliştirilmiş bağlantı kontrolleri.
  • Ve çok daha fazlası…

WordPress 6.5 “Regina”ya daha detaylı bakış için önceki yazımızı okumayı unutmayın.

WordPress 6.5.3 e Güncellemeden Önce

Güncelleme esnasında, WordPress’i çalıştırmak için kullanılan tüm temel dosyalar güncellemeden etkilenecektir ve eğer bu klasörler üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmış ise, değişiklikler kaybolacaktır.

Güncellemeyi yapmadan önce birkaç basit adımı takip etmek olası sıkıntılardan koruyabilir. İlk olarak, güncellemeden önce tema ve eklenti geliştiricileriyle iletişime geçerek en son WordPress sürümünü test ettiklerinden emin olun. Tema geliştiriciniz, WordPress’i güncellemeden önce temanızı güncellemenizi tavsiye edebilir. Kaliteli bir premium tema ve eklentiler kullanmanın faydası, geliştiricilerin her zaman bununla ilgili olmalarıdır.

Önemli: Güncellemeleri ihmal edilmemeli veya ertelenmemelidir. Her güncelleme, güvenlik güçlendirme içerir, bu yüzden hacker’lar her zaman bakımı yapılmamış siteleri hedeflerler. Bununla birlikte her güncellemeden önce yedek almak herhangi bir değişikliği kaybetme halinde geri dönebilme imkanı sağlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *