Ödeme Eklentileri

Kimler Sanal Pos Alabilir?

Kimler Sanal Pos Alabilir?

Çevrimiçi ödeme, internet sayfanızı ziyaret eden kişi ve firmanız arasında yapılması gereken para aktarımının internet ortamında pratik olarak gerçekleştirilmesidir. Bu aşama online ödeme sistemleri kullanılmaktadır. Çevrimiçi ödemeyi müşteriler kredi kartları ya da banka kartlarını kullanarak sayfanızda tanımlı olan sanal pos aracılığı ile yapmaktadırlar.

Sanal pos, fiziksel mağazalarda var olan poz cihazının e-ticaret için sanal mağazalara uyarlanarak internet üzerinden hiçbir temas olmadan kullanılabilmesini sağlayan sistemlerdir. E-ticaret sayfanızdan ödeme alabilmek için bankalara sanal poslar için başvuru yapabileceğiniz gibi aynı zamanda alternatif ödeme sistemlerini de tercih edebilirsiniz. Her iki seçeneğin de başvuru adımları benzerdir.

Sanal Pos Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

sanal pos

Ödeme sistemleri için çeşitli aşamalar ve prosedürler bulunmaktadır. Çevrimiçi ödeme sistemleri ve bankaların başvurunuzu değerlendirme kriterleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Web Sayfanız Hazır Olmalı

Sanal pos alabilmek için web sayfanızın hazır ve aktif olması gerekmektedir. Ayrıca sitedeki ödeme adımlarının da çalışıyor olması lazım.

SSL Güvenli Sertifikası Olmalıdır

SSL, alışveriş sırasında iletilen verilerin korunması maksadıyla geliştirilen bir çeşit şifreleme yöntemidir. Kullanıcıların girdiği kart bilgileri kodlama yöntemi ile şifrelenir ve diğer uçtaki web servera ulaşır. Kullanacağınız browser yardımı ile bağlı olduğunuz sayfanın web serveri arasında şifrelemeyi mümkün kılan çeşitli anahtarları vardır. SSL anahtarları global olarak güvencededir ve içerikleri SSL protokolleri bazında belirtilmektedir.

SSL sertifikası olmayan e-ticaret firmaları üzerinden alışveriş gerçekleştirmek, kullanıcı verilerinin açığa çıkma olasılığı sebebi ile güvenli sayılmamaktadır. Bundan dolayı ödeme sistemleri ve banka sanal pos başvurusu için sitelerin SSL sertifikası mutlaka olmalıdır.

Web Sitesi Eksiksiz Olmalı

Sanal pos alabilmek için şu bilgiler web sitenizde mutlaka yer almalıdır:

  • Güncel ve doğru iletişim bilgileriniz sayfada yer almalıdır.
  • Satıştaki hizmet ve ürünlerin fiyatları ve detayları belirtilmelidir.
  • Şirket dövizle satış yapacak ise web sitesinde satış kurunu göstermelidir. Dövizle satış yapacaksanız; çoklu para birimi satış eklentisi için TIKLAYINIZ!
  • E-posta adresi ve müşteri hizmetleri numarası açık bir şekilde belirtilmelidir.
  • Firmanın ticaret unvanı, firmanın ikamet ettiği yer ve adres belirtilmelidir.
  • Varsa ithalat kısıtlamaları yazmalıdır.
  • Gizlilik politikası, genel işlem şartları, hizmet sözleşmesi, iptal-iade politikaları, güvenlik politikaları, gizlilik politikası gibi bilgiler sitede olmalıdır.
  • Satıştaki ürünlerin faaliyet alanına bağlı şekilde alakalı makamlarca verilmesi zorunlu olan belge ve lisanslar var ise bunlar sayfada olmalıdır.
  • Ödeme alanında kredi kartı ödeme seçeneği bulunmalıdır.
  • Sitede alışveriş sepeti ve ürün kataloğu olmalıdır.
  • Tüm linkler problemsiz bir şekilde çalışmalıdır.
  • Mastercard ve Visa ya da başvuru yapılan bankaya göre ilgili bankanın logosu bulunmalıdır.
  • Yasal olarak yasaklı ürünlerin sitede listelenmemesi gerekmektedir.

3D Secure Önemli

Sanal pos almak için 3D Secure platformu esasen online ödeme sistemleri ve sanal poslar için zorunlu olmasa da sayfanızın güvenliği hususunda hem tüketici hem de banka nezdinde olumlu bir durumdur. Visa ve Mastercard tarafından geliştirilen bu sistem, internet alışverişlerinin daha güvenli olmasını desteklemektedir.

Sanal Pos Alma Şartları Nelerdir?

sanal pos

Sanal pos almak için gerekli olan şartlar şunları içermektedir:

İlk olarak online ödeme sistemi ya da sanal posun sayfanıza entegre edilmesi için banka ya da kuruluşa başvuru gerçekleştirmelisiniz. Bu başvuruyu yapan kişi sitenin sahibi olmalıdır.

Sanal pos için başvuru yapıyorsanız ilgili bankadan bir hesap açtırmanız gerekmektedir. Bu süreç şirketin kurumsallığı, firma tipi gibi bazı nedenlere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Banka hesabı için gereken belgeler:

  • Şirketiniz ticari ortaklık ise şirketin ticaret sicili fotokopisi
  • Şirketiniz şahıs ortaklığı ise ortaklık akdi
  • Şirkete ait olan banka hesap dekontu
  • Şirket ortaklarının kimlik fotokopileri

Son olarak sanal pos için gerekli bir diğer şart ise hesap açtırmış olduğunuz bankanın üye iş yeri sözleşmesinin imzalanmasıdır.

Sanal Pos Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanmaktadır?

Kimler Sanal Pos Alabilir?

Bu süreç firmanın geçmişine ve bankaya göre farklılık göstermektedir. Bu aşamada firmanın güvenilirliği de araştırılmaktadır. Başvuru olumlu sonuçlanır ise şirket web sayfasına sanal posun kurulumu gerçekleştirilmektedir. Sürecin uzun sürmesi ve sonucun olumsuz olmaması adına yukarıda söz edilen koşullara muhakkak dikkat edilmesi lazım. Özensiz ve eksik şeklide yapılan başvuru normale göre daha uzun sürede sonuçlanmaktadır. Ayrıca olumsuz bir cevap gelebilmektedir.

WordPress Ödeme Eklentisi POS Entegratör ile hızlı ve kolay bir şekilde ödeme işlemlerinizi gerçekleştirin.

Kimler Sanal Pos Alabilir?
Web Sitenizi Özgünleştirin, İşinizi Büyütün

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir