Özellikle covid-19 ile beraber artan dijitalleşme orta ve küçük ölçekli işletmeleri büyük oranda etkiledi. Bu durum ile beraber E-Ticaret alanına ilgi hem satıcı hem de alıcı tarafında büyük oranda artı. Bu makalemde 2021 yılının en sizin için en uygun sanal poslarını ve komisyon oranlarını listeledim. Eğer sizde yeni bir E-Ticaret sitesi açacaksanız veya şuanda bir sanal pos kullanıyor ama komisyon oranlarını bilmiyorsanız yazıyı okumaya devam edin!
2020 yılının en iyi 3 sanal posunu merak ediyorsanız aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
Kısaca Sanal Pos Nedir?
Mağaza alışverişlerinde kredi kartı ile ödeme yaparken kullandığımız ve adını sıkça duyduğumuz POS (point of sale/ödeme noktası) cihazlarının internet üzerinden veya çevrimiçi kullanılan hizmetlerine POS-VPOS (virtual point of sale) ya da sanal pos denilir.
Sanal POS’un işleyişi mağazada nasıl ki kredi kartınızı cihaza okuttuğunuzda ödeme işlemi gerçekleşiyorsa internet üzerinden girilen bilgilerin alıcının banka ve kredi kuruluşunda olan hesabından aldığı ürün ve hizmetin bedeli olan paranın satıcının banka hesabına geçirilmesine dayanır.
Sanal POS komisyon oranları aylık yaptığınız satışa göre değişiklik gösterir. Ortalama 20.000TL ve üzeri satışlarınızda Sanal POS sağlayıcısı şirketlere veya bankalar ile iletişime geçerek size özel komisyon oranı teklifleri alabilirsiniz.
iyzico Sanal POS ve Komisyon Oranları
Komisyon oranı: %2,79
İşlem başı komisyon: 0,25TL
Iyzico en büyük sanal pos veren şirketlerden sadece biridir. Satıştan kazandığınız ödemeleri bir sonraki gün çekebilme ve aylık veya başlangıç ücreti bulunmaması orta ve özellikle küçük ölçekli işletmeler için çok önemli bir avantaj. Sık sık E-Ticaret sitelerinden alışveriş yapıyorsanız birçok yerde iyzico sanal posunu kullanmışsınızdır.
Ayrıca işletmeler için diğer bir önemli avantaj aylık olarak 20.000TL üzeri bir satış hacminiz var ise özel komisyon oranları için görüşme talep edebiliyorsunuz. Eğer yurt dışından sık sık ödeme alıyorsanız iyzico ile Euro, Dolar, Sterlin ve Ruble para birimleri ile ödeme alabilirsiniz. Ek özellik olarak kart saklama özelliği bulunuyor
Shopier Sanal POS ve Komisyon Oranları
Yurtiçi komisyon oranı: %2,99
Yurtiçi işlem başı komisyon oranı: 0,49TL
Yurtdışı komisyon oranı: %3,99
Yurtdışı işlem başı komisyon oranı: 0,49TL
Shopier diğerler sanal poslara göre farklı bir yapıya sahiptir. Ödeme almak için API sistemi olsa da shopier siparişleri kendi paneli üzerinden takip etmenizi ister. Vergi levhanız yoksa veya sosyal medya üzerinden satış yapıyorsanız tam size göre diyebilirim. En büyük avantajı ise shopier içerisinde kendinize özel mağaza sayfası açabiliyorsunuz. Taksitli satış imkanı sunduğu içinde çok tercih edilen sistemlerden birisidir.
PayTR Sanal POS ve Komisyon Oranları
Yurtiçi komisyon oranı: %1,50 – %3,90
PayTR firması kişiye özel sanal pos komisyon oranı verdiğinden net bir oran veremem. Başvuru sonrasında size ulaşarak özel bir komisyon oranı sunuyorlar. Bunun nedeni ise işlem hacminiz ve satılan ürünün kategorisi. Döviz ile ödeme imkanı sayesinde yurtdışı ödeme almanızı sağlıyor. Yurtdışı ödeme almak için form doldurarak ek başvuru yapabilirsiniz.
iPara Sanal Pos ve Komisyon Oranları
Komisyon oranı: %2.30
iPara sanal pos oranları vade gününe göre değişiklik göstermektedir. 3, 7, 12, 20 İş Günü vade seçenekleri ile komisyon oranı değişiklik gösteriyor. Aynı zamanda işlem hacminiz komisyon oranınızı büyük ölçüde etkiliyor.
Payizone Sanal Pos ve Komisyon Oranları
Komisyon oranı: %3,2
İşlem başı komisyon: 0,49TL
Payizone , Shopier gibi kendi içerisinde mağza açmanıza olanak tanır ve eğer kendi sitenizde bu sanal posu kullanacaksanız size API sistemi sunar. Sosyal medyadan satış yapıyorsanız tek bir link ile ödeme alarak bir sonraki gün paranızı çekebilirsiniz.
Oldukça büyük avantajlara sahip wePOS ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.