E-Ticaret

2020 Yılının En İyi 3 Sanal POS Hizmeti

2020 Yılının En İyi 3 Sanal POS Hizmeti

Çevrimiçi ürün satmak, ödemelerin sanal kanallardan toplanması anlamına da gelir. WooCommerce kullanıyorsanız , büyük ihtimalle online ödeme veya diğer bir adı ile sanal pos hizmeti kullanmanız gerekebilir. Tek yapmanız gereken hangisinin sizin ve müşterileriniz için daha uygun olduğunu bulmak. Böylece mağazanızı tam potansiyeline ulaştırabilirsiniz.

 

[lwptoc]

woocommerce-ust

Hala bir e-Ticaret siten yoksa , WooCommerce ile  E-Ticaret  nasıl başlanır?”   yazımızı okuyabilirsin.

Bu makalede, online ödemenin ve sanal pos hizmeti ne olduğu ve e-ticaret mağazanız için doğru olanı nasıl seçeceğiniz hakkında konuşacağız. Ardından, WordPress ile entegre edebileceğiniz 3 WooCommerce sanal pos hizmetini tanıtacak ve bunları sizler için karşılaştıracağız.

 

Online Ödeme ve Sanal Pos Nedir?

sanal-pos-nedir

Online Ödeme Nedir?

Elektronik ortamda takas edilen para anlamına gelir. Tipik olarak bu, bilgisayar ağlarının, internetin ve dijital depolanmış değer sistemlerinin kullanımını içerir. İnternet üzerinden bir ödeme tahsil ettiğinizde, çevrimiçi bir ödeme kabul ediyorsunuz. Online ödeme genellikle parasal fonların müşteri bankasından veya kredi kartı hesabından banka hesabınıza aktarılmasıyla sonuçlanan işlemdir. Online ödeme, bir kredi kartından, çek hesabından veya paypal gibi başka bir takas merkezinden yapılabilir.

Sanal Pos nedir?

Mağaza alışverişlerinde kredi kartı ile ödeme yaparken kullandığımız ve adını sıkça duyduğumuz POS (point of sale/ödeme noktası) cihazlarının internet üzerinden veya çevrimiçi kullanılan hizmetlerine POS-VPOS (virtual point of sale) ya da sanal pos denilir.

Sanal POS’un işleyişi mağazada nasıl ki kredi kartınızı cihaza okuttuğunuzda ödeme işlemi gerçekleşiyorsa internet üzerinden girilen bilgilerin alıcının banka ve kredi kuruluşunda olan hesabından aldığı ürün ve hizmetin bedeli olan paranın satıcının banka hesabına geçirilmesine dayanır.

Sanal Pos ve Sanal Pos Hizmeti Nasıl Kullanılır?

sanal-pos-nasil-kullanilir-

Sanal Pos Nasıl Kullanılır?

Mağaza alışverişlerinde kullanılan POS (point of sale) cihazları, alışverişin için ödeme noktası oluşturur. Ve bu cihazların sanal alışveriş sitelerinde ödeme noktası oluşturma eylemine, VPOS yani Sanal POS (virtual point of sale) hizmetleri adı verilir. Çevrimiçi veya sanal ortamda üretici ile tüketici arasındaki alışveriş kolaylığı sağlayan sanal pos hizmeti,  128 bit SSL sertifikası koruma altına alınmıştır.

Sanal pos işleyiş tarzı, oldukça anlaşılabilir ve kolaydır. Gerçek mağazalarda kartınızı uzatmak yerine,  kartınızın üzerindeki bilgileri gerekli alana girmeniz istenmektedir. Tabii ki bu bilgiler sizin için hem maddi hem manevi öneme sahip. Fakat bu durum düşünülerek 3D Güvenlik sistemi ile bilgileriniz koruma altına alınmaktadır. İşlemi tamamlamanız ile birlikte ücret hesabınızdan otomatik olarak tahsil ediliyor. Böylece sanal pos hizmeti, normal pos cihazları ile aynı işlevi görmüş oluyor.

Sanal pos genel anlamda nedir anlamış bulunuyoruz.Peki sanal pos hizmetini nereden ve nasıl alacağız.Veya e-ticaret altyapımıza veya sitemize entegre edeceğiz?

Sanal Pos Hizmeti Nasıl Kullanılır?

Sanal pos sistemini kullanabilmek için öncelikle bir şirketin  aktif olarak varolması gerekir. Eğer şirket statüsüne ulaşılamamış ise sanal pos hizmeti kiralanamaz veya kullanılamaz. Ayrıca şirkete ait web sitesinin SSL sertifikası bulundurma zorunluluğu da unutulmamalıdır. Eğer bu bahsettiğimiz aşamalardan başarılı bir şekilde geçildi ise hemen hemen tüm bankalar belirli bir komisyon karşılığında sanal pos hizmeti vermektedir. Ve tabii ki zorunlu tutulan güvenlik önlemleri sağlandıktan sonra anlaşma sağlanan bankadan veya banklardan sanal pos hizmeti satın alınır ve hizmet kullanılmaya başlanır.

Türkiye Genelinde En İyi 3 Sanal Pos Hizmeti

Merakla okumayı beklediğiniz satırlara başlamadan önce, şirketleri nasıl karşılaştırdığımızı söylemek istiyorum.Öncelikle karşılaştırmasını yapacağımız başlıkta da okuduğunuz üzere 3 sanal pos hizmeti veren firmalar var. Bunlar;  iyzico, iPara  ve payTr   ‘dir. İlk olarak bu 3 sanal pos sistemini,  müşteri sayısı, müşteri memnuniyeti, bilinirlik ve komisyon ücretleri üzerinden karşılaştırmasını yapacağız.

iPara

iPara-nedir

İlk olarak iPara’nın avantajlarından bahsedelim. iPara 8 bankanın Sanal POS’una sahiptir ve çok uygun taksit ve komisyon oranları vardır. Ayrıca 1 günde sana POS kurulumu ile hiç beklemeden altyapınızda veya e-ticaret sitenizde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ve en ayırt edici özelliklerinden biride müşterileriniz yurt dışı kartları ile ödeme yapabilirler.Daha önce böyle bir sistem kullanmamış olsanız bile iPara’nın geliştirici rehberi ile kolayca entegrasyon sağlayabilirsiniz.

PayTr

paytr-nedir

PayTR Sanal POS hizmeti  satış yapılan web siteleri için en hızlı ve tam entegre şekilde web sitelerinden sorunsuz ve güvenli online ödemeler almalarına olanak tanıyan bir sanal pos servisidir. Ayrıca PayTr’ de aidat ücreti bulunmaz.

Peki PayTr’nin avantajları nedir ?

  • Aidat ve herhangi bir ekstra ücret talebi yoktur. Komisyon oranı ise  %3.14′ tür.
  • Hızlı kurulum ve hazır modüller sunmaktadır.
  • Ödeme güvenliği sağlanmakta ve sahteciliğe karşı önlem almaktadır.
  • Üye işyerleri “Ertesi İş Günü” ödeme alma avantajından faydalanır.
  • Ödeme sayfası tasarımını sitenize göre özelleştirebilirsiniz.
  • Ödeme sayfaları mobil uyumlu olması müşterileriniz için artı bir seçenektir.

Iyzico

iyzico-nedir

Gelelim piyasanın ağır toplarından birine. Öncelikle duyamayanlar için söylemek istiyorum PayU ve Iyzico güçlerini  birleştirdi. PayU belki sizlerinde bildiği üzere müşteri memnuniyeti açısından bu listede yer alması gereken firmalardan.Fakat iyzico ile güçlerini birleştirdiği için tek bir başlık altında yer vermek doğru olacağını düşündüm.

woocommerce-iyzico

İyziPOS+

Ayrıntıya inmeden önce geliştirdiğimiz wooCommerce iyzico Ödeme Eklentisini incelemenizi tavsiye ederim.

Iyzico Sanal POS hizmeti, e-ticaret siteleri için gelişmiş bir ödeme altyapısı sunar. Tek bir anlaşma ile tüm kartlara taksit yapabilmenizi sağlayan iyzico Sanal POS ile ödeme almaya başlamak için iki yol vardır. Bu yollar; API entegrasyonu ve hazır ödeme formu kullanımıdır. Her iki yöntemle de taksitli satış ve kart saklama gibi özellikleri anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca TL dışındaki yabancı para birimlerini de kabul edebilir ve farklı para birimleriyle satış yapabilirsiniz. Ek olarak iyzico Sanal POS, alternatif ödeme yöntemleri ile de yurt dışından farklı para birimleri ile ödeme almanızı sağlar.

Iyizico çoğu sisteme ve altyapılara tam entegre olduğu için bankaların sanal POS’larına sahip olmaları için uzun ve zorlu bir süreci başarıyla tamamlamaları gerekir. Oysa basit kurulum ve entegrasyon ile 48 saatte ödeme alma imkanı sunan iyzico, tüm büyük bankalarla anlaşması sayesinde müşterilere geniş bir seçenek sunmayı hedefler.

Sonuç Olarak:

Yazımda terimlere, bahsedilen terimlerin kullanımına ve 2020 yılının en yüksek müşteri ve memnuniyet oranına sahip şirketleri tanıttım. Tabii ki burada kısa kısa bahsettiğimiz sanal pos hizmetlerinin avantajlarına,  ilgili şirket sayfalarını inceleyerek seçim kararınızı net bir şekilde verebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir