WordPress

Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentileri 2020

Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentileri 2020

WordPress dendiğinde akla ilk gelen binlerce eklenti ve faydalarıdır. Bu yüzden bu yazımızda ilk olarak WordPress eklentileri nedir ? Bu eklentiler nasıl çalışır ?  Ücretli ve Ücretsiz WordPress eklentiler nasıl seçilir ? Ve daha sonrasında 30 Türkçe dil desteği olan  Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentilerini sizin için derledik. İçerik listesinden gideceğiniz bölüm başlığına tıklayabilirsiniz.

[lwptoc]

WordPress Eklentileri Nedir?

Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentiler

WordPress Eklentileri, bir WordPress web sitesine eklenebilecek bir grup işlev içeren ve içinde kendine has özellikler barındıran yazılım ürünüdür. WordPress web sitelerinize işlevselliği artırabilir veya yeni özellikler ekleyebilirler.

WordPress eklentileri PHP dilinde yazılmıştır ve WordPress ile sorunsuz bir şekilde çalışmakta ve güncellenmektedir. WordPress topluluğunda etrafta dolaşan bir söz vardır: “bunun için bir eklenti var”. Kullanıcıların tek bir kod satırı bilmeden web sitelerine birçok farklı özellik eklemesine olanak tanır.

Resmi WordPress eklenti dizininde ücretsiz olarak kullanılabilen binlerce WordPress eklentileri vardır .Bu makalemizde Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentilerinden bahsedeceğiz . Ücretsiz eklentilerin yanı sıra, üçüncü taraf şirketlerden ve geliştiricilerden temin edilebilen tonlarca harika ticari eklenti var.

WordPress Eklentileri Neler Yapabilir?

ucretsiz-wordpress-eklentiler-2020

WordPress eklentileri, WordPress yazılımının üstüne entegre olan ve beraber bir şekilde çalışan küçük yazılım uygulamalarıdır. Bu, WordPress ile hemen hemen her türden web sitesi oluşturmanıza olanak tanır (sadece bloglar değil).

Örneğin şunları yapabilirsiniz:

  • WooCommerce eklentisini kullanarak WordPress ile bir çevrimiçi mağaza başlatabilir
  • Job Manager eklentisini yükleyerek WordPress siteniz üzerinde bir iş panosu oluşturabilir
  • RetainMeNot gibi bir kupon web sitesi başlatın
  • Envira Galeri Eklentisini kullanarak fotoğrafçılık web sitenizi oluşturun
  • Knowledge base eklentisini kullanarak bir Wiki web sitesi oluşturun
  • WordPress kullanarak kendi podcast web sitenizi başlatın

WordPress Eklentileri Nasıl Çalışır?

WordPress, diğer geliştiricilerin kendi kodlarını ekleyebilecekleri şekilde yazılmıştır. WordPress açık kaynak kodlu olması dolayısı ile eklenti API’si, geliştiricilerin mevcut WordPress işlevlerini değiştirmelerine veya yeni işlevler eklemelerine olanak tanıyan sağlam bir dizi kanca ve filtre sunar.

WordPress ayrıca geliştiricilerin WordPress veritabanında veri girişine ve depolamasına izin verir . Eklentiler, WordPress içerik türlerini , sınıflandırmalarını ve kullanıcıların yalnızca yazı ve sayfaları değil, farklı içerik türlerini de depolamasına olanak tanıyan özel alanları kullanabilir.

Ücretsiz ve ücretli eklentiler arasında nasıl seçim yapılır?

Binlerce ücretsiz eklenti vardır ve ücretli bir eklenti ile aynı işlevselliği sunan ücretsiz bir eklenti bulma şansınız yüksektir. Sizin için uygunsa, kullanın.

Ücretsiz eklentilerin, hiçbir garanti ve destek sözü olmaksızın sunulduğunu lütfen unutmayın. Eklenti geliştiricisi, istediği zaman eklenti üzerinde çalışmayı bırakabilir.

Çok fazla desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız ve düzenli güncellemeler istiyorsanız, ücretli eklentiler kullanmak sizin için daha uygun olacaktır.

Ücretsiz 30 Türkçe WordPress Eklentileri

en-iyi-ucretsiz-turkce-wordpress-eklentiler

Şu anda WordPress’in Eklenti Yükleme Sayfasında 23 binin üzerinde eklenti var ama gerçekten faydalı ve işe yarar olanların sayısı çok az. En önemli nokta size uygun olanların hangileri olduğuna karar verebilmek. GurmeWoo  ekibi olarak bu durumu ortadan kaldırmak için tüm bu eklentiler arasında en çok indirilen 30 tane eklenti seçtik ve bunları bir liste olarak derledik. İşte en popüler 30+ WordPress eklentisi, indirme adresleri ve kısa açıklamaları.

All in One SEO Pack: WordPress tabanlı sitenizin arama motoru optimizasyonu (SEO) için gelişmiş seçenekler sunuyor.Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentiler başlığı altındaki, arama motoru optimizasyonu (SEO) için kullanılan en önemli eklentilerden biridir.

Akismet: Yorumların spam olup olmadığını kontrol eder ve yönetici ekranından tüm kontrolü ele almanıza yarıyor.

Google XML Sitemaps: Arama motorlarınızın sitenizi daha iyi indekslemesini sağlamak için, özel bir XML site haritası oluşturuyor ve böylece google botları sitenizi daha çok takip ediyor.

NexGen Gallery: Eğer sitenizde fotoğraf galerisi kullanmak istiyorsanız, NexGen Gallery çok işinize yarayabilecek bir eklentidir. Galerilere toplu olarak resim yükleyip, meta bilgilerini işleyip, sıralamalarını ayarlama gibi pek çok işlemi kolayca yapmanıza olanak sağlıyor.

WP Super Cache: Dinamik WordPress sitenizin sayfalarını statik HTML sayfasına dönüştüren WP Super Cache eklentisi, bu işleminden sonra sitenizinizi ziyaret edenlere PHP sayfası yerine HTML versiyonunu göstererek hem sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlıyor, hem de sunucu kaynaklarını daha verimli kullanmanıza olanak tanıyor .Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentilerinden bir tanesidir.

GurmeWoo Döviz Eklentisi: GurmeWoo tarafından geliştirilip Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentileri arasından eklentiyi indirebilir shortcode olarak sayfalarınızda yada widget larda kullanabilirsiniz. Kurlar  olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bilgi sisteminden direk olarak alınmaktadır.

Google Analytics for WordPress: Sitenizin istatistiklerini Google Analytics ile ölçümlemek istiyorsanız bu eklenti sayesinde Google Analytics’i sitenize kolayca entegre edebilirsiniz.

WP Touch: Mobil cihazların kullanımı giderek yaygınlaşması ile birlikte WordPress sitelerin de sadece bilgisayarlarda görüntülenebilir olması yeni gelen birçok mobil teknolojiye cevap vermemeye başladı. WP Touch eklentisi,WordPress siteleri mobil uyumlu hale getirmek için kullanılan en önemli eklentilerden biridir.

WordPress Importer: WordPress sitenizi yedeklemek en önemli işlermlerden biridir. Bu eklenti ile yedeklediğiniz sitelerdeki sayfaları, yazıları, kategorileri, yorumları, etiketleri ve özel alanları da kolay ve pratik bir şekilde yeniden yedekler ve başka bir wordpress siteye aktarabilirsiniz.

Fast Secure Contact Form: Yönetim paneli ile WordPress siteleri için gelişmiş seçeneklere sahip ve sınırsız sayıda iletişim formu oluşturabilen form eklentisidir.

WordPress SEO by Yoast: WordPress sitelerinin arama motoru optimizasyonu (SEO)  için en çok tercih edilen eklentilerden ve indirilen SEO eklentisidir.

Share Buttons by Lockerz: WordPress gönderilerinize e-posta dışında 100’ün üzerinde sosyal ağda paylaşma imkanı sağlayan Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentilerinden biridir.

WP e-Commerce: WordPress sitenize ürünlerinizi satmanızı sağlayacak bir çevrimiçi mağaza için kullanabileceğiniz Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentilerinden en önemli ve dünya genelinde en çok kullanılan eklentidir. WooCommerce için daha fazla bilgi için tıklayın.

Google Analyticator: Site istatistiklerinizi ölçümlemek için kullanabileceğiniz Google Analytics kodunu sitenize kolay bir şekilde entegre etmenizi sağlayan bu eklenti, aynı zamanda verilerini WordPress yönetim panelinden kolay bir şekilde takip etmenize olanak tanıyor.

Tiny MCE Advanced: WordPress’in içerik giriş alanını zenginleştirmek ve size daha fazla seçenek sunarak 16 farklı eklentiyi içeren , Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentiler başlığımız altındaki en önemli eklentilerden bir tanesi.

Sociable: Ziyaretçilerin sitenizdeki içeriği sosyal ağlarda kolaylıkla paylaşabilmesi için seçenekler sunmanızı sağlayan diğer bir önemli eklentidir.

Really Simple CAPTCHA: Özellikle Contact Form 7 için geliştirilmiş bir güvenlik doğrulama (CAPTCHA) eklentisi  olan Really Simple CAPTCHA’yı,  farklı eklentiler ile birlikte de kombinasyonunu sağlayabilirsiniz.

GTrans: WordPress sitenizi Google Translate ile hızlı bir şekilde çok dilli hale getirmek için kullanabileceğiniz bir eklenti.

WP to Twitter: Sitenizdeki yeni göderileri otomatik olarak Twitter’da paylaşmanızı sağlayan WP Tweets Pro eklentisinin ücretsiz, pratik ve kullanışlı bir sürümü.

Broken Link Checker: Siteniz büyüdükçe var olan bağlantıların tamamının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek de giderek daha da zorlaşması kaçınılmaz bir durumdur. Broken Link Checker bu kaçınılmaz durumu sizin için çözüyor ve eğer varsa bozuk linkleri size panel üzerinden haber veriyor.

Add This: Kullanıcılarınıza sitenizin içeriğindeki yazıları 330 popüler sosyal ağ servisinde paylaşma seçeneğini sunmanızı sağlayan Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentilerinden bir diğeri.

W3 Total Cache: Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentilerinden bir diğeri olan W3 Total Cache, sitenizin daha performanslı çalışmasını sağlamak için cache özelliği sunan bu eklenti, bu sayede kullanıcı tecrübesini de artırmayı hedefliyor.

Buddy Press: Kullanıcıların siteye giriş yapması, profillerini oluşturup içerikler üretmesi ve etkileşimli gruplara sahip olmak için kullanılabilecek, bir anlamda WordPress’i daha sosyal hale getiren önemli bir eklenti olup Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentilerinden olması büyük bir avantaj.

WP-DB-Backup: WordPress veri tabanını tablo yapıları ile birlikte yedeklemeyi sağlayan önemli bi yedekleme eklentisi.

Smart YouTube Pro: Bu eklenti Youtube videolarını ve video listelerini sitenizin birçok farklı alanında pratik bir şekilde entegre etmenizi sağlıyor.

Re-Direction: Sitenizde 301 yönlendirmelerini yönetebilmenizi ve 404 sayfa bulunamadı hatalarını takip edebilmenizi sağlayan bir eklenti. Özellikle karmaşık yapılara sahip web siteleri için oldukça kilit bir eklenti haline gelebiliyor. Bu Ücretsiz Türkçe WordPress Eklentilerinden biri olan Re-Direction siteniz için oldukça önemlidir.

WP Polls: Şablon ve CSS desteği ile geniş kişiselleştirme imkanlarına sahip, zengin seçenekler sunan bir anket eklentisidir.

 

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir