Aralarından seçim yapabileceğiniz 59.000’den fazla WordPress eklentisi mevcut. Bu, yeni kullanıcıların web siteleri için doğru eklentiyi bulmasını son derece zorlaştırdığının farkındayım ☺️ .
SEO, sosyal medya, yedeklemeler, hız vb. için en iyi WordPress eklenti önerileri oldukça çok sık gelen sorular.
Doğru WordPress eklentilerine sahip olmak, çevrimiçi işinizi büyütmenize yardımcı olabilir. Makalemde, 2022’de işletme siteleri için sahip olunması gereken WordPress eklentilerini sizin için bir araya getirdim.
1. MonsterInsights
MonsterInsights, WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir. Web sitenizi Google Analytics ile “düzgün bir şekilde” bağlamanıza olanak tanır, böylece insanların web sitenizi nasıl bulduğunu ve kullandığını tam olarak görebilirsiniz.
En iyi yanı, size önemli olan tüm önemli istatistikleri WordPress kontrol panelinizin içinde göstermesidir.
2. All in One SEO
SEO, arama motorlarından web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenize yardımcı olur. WordPress kullanıma hazır SEO dostu olsa da, SEO en iyi uygulamalarını kullanarak web sitenizin trafiğini artırmak için yapabileceğiniz çok şey var.
AIOSEO, tüm zamanların en popüler WordPress eklentilerinden biridir ve 3 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılmaktadır.
Tüm WordPress SEO eklentileri arasında AIOSEO, sayfa SEO’nuzu geliştirmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm özellik ve araçlarla en kapsamlı çözümü sunar.
SEO başlığı, meta açıklama, anahtar kelimeler eklemenize, XML site haritaları oluşturmanıza, sitenizi Google Arama Konsoluna bağlamanıza , sosyal medya için optimize etmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olur.
3. SeedProd
SeedProd , WordPress için en iyi sürükle ve bırak sayfa oluşturucusudur . Herhangi bir kod yazmadan web sitesi tasarımınızı kolayca özelleştirmenize ve özel sayfa düzenleri oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca işletme sahipleri, bir geliştirici kiralamak zorunda kalmadan dakikalar içinde tamamen özel açılış sayfaları oluşturmalarına izin verdiği için buna bayılıyor.
100’den fazla güzel tasarlanmış şablon arasından seçim yapabilir veya kullanımı kolay sürükle ve bırak WordPress sayfa oluşturucusu (kodlama gerekmez) ile sıfırdan tamamen özel bir düzen oluşturabilirsiniz.
4. UpdraftPlus
UpdraftPlus , piyasadaki en popüler WordPress yedekleme eklentisidir . Otomatik yedeklemeler oluşturmanıza ve bunları Google Drive, Dropbox, S3, Rackspace, FTP, e-posta ve daha fazlası gibi uzak bir konumda güvenle saklamanıza olanak tanır.
Ayrıca web sitenizi bir yedekten geri yüklemeyi çok kolaylaştırır. Temel eklentileri ücretsizdir, ancak ekstra özelliklere ve öncelikli desteğe sahip ücretli bir planları da vardır.
5. PushEngage
PushEngage , WordPress için en iyi web push bildirim eklentisidir. Tarayıcı push bildirim teknolojisini kullanarak web sitenizin ziyaretçilerine hedefli mesajlar ve duyurular göndermenizi sağlar.
Ayrıca Müşteri katılımımızı ve web sitesi trafiğimizi artırmak için e-posta bültenimizin yanında push bildirimleri kullanıyoruz.
Push bildirimleri, WPBeginner için sürekli olarak en iyi 5 trafik kaynağıdır.
Ayrıca PushEngage, damla kampanyaları, a/b testi, dinamik kullanıcı segmentasyonu,katılım hatırlatıcıları, güçlü analitik, hedef takibi ve daha fazlası gibi tüm güçlü özelliklerle birlikte gelir.
6. Pretty Links Pro WordPress Eklentisi
Pretty Links Pro, WordPress için en iyi bağlantı yönetimi eklentilerinden biridir. Bağlı kuruluş bağlantılarınızı kolayca yönetmenizi sağlarken, bağlı kuruluş bağlantılarınızı paylaşmak için kısa ve akılda kalıcı hale getirmeyi kolaylaştırır.
Ayrıca Bağlı kuruluş pazarlamacıları, podcast yayıncıları, işletme sahipleri ve WordPress’te kolayca kısa URL’ler oluşturmak isteyen diğerleri için mükemmel bir araçtır.
7. Shared Counts WordPress Eklentisi
Shared Counts, web sitenize kolayca güzel sosyal paylaşım düğmeleri eklemenizi sağlar. En iyi WordPress sosyal medya eklentisidir .
Web sitenize sosyal kanıt eklemenize yardımcı olan paylaşım sayılarını da gösterir.
Ayrıca Birçok ücretli çözüm mevcut var. Bu ücretsiz eklenti kod kalitesi ve performansı açısından hepsini geride bırakıyor.
SharedCount’u web sitemizin çoğunda kullanıyoruz. Çünkü hem yeni başlayanlar hem de geliştiriciler için hazır bir çözüm sunuyor.
8. WP Mail SMTP WordPress Eklentisi
WordPress varsayılan olarak e-posta göndermek için PHP posta işlevini kullanır. Sorun, WordPress barındırma şirketlerinin bu özellik kurulumuna düzgün şekilde sahip olmamasıdır veya kötüye kullanımı önlemek için engellemesidir.
Ayrıca bu sizin ve kullanıcılarınızın WordPress sitenizden önemli e-posta bildirimleri alamayacağınız anlamına gelir.
WP Mail SMTP, uygun bir SMTP posta sunucusu kullanarak WordPress e-postaları göndererek bu sorunu çözer.