E-Ticaret

E-Ticaret Adına Geleceğe Bakış: 2021 Yılının e-Ticaret Trendleri

E-Ticaret Adına Geleceğe Bakış: 2021 Yılının e-Ticaret Trendleri

E-Ticaret markanız adına daha fazla ilgi çekmeyi, daha fazla talep görmeyi ve bu talebi satın alan müşterilere dönüştürmeyi umuyorsanız, sektöre yön veren en son trendleri bilmek sizin için önemlidir. COVID’in etkileri göz önüne alındığında, 2020 yılı e-ticaret adına muazzam bir yıldı. Pandemi, birkaç sektörde değişiklikleri hızlandırdı ve bu hızlanışın, biz 2021 ve ötesine geçerken bir miktar daha kapasite arttırmaya devam etmesi bekleniyor.

2021 Yılının E-Ticaret Trendleri

2020 yılının e-Ticarette başlattığı değişiklikleri 2021 ve takip eden yıllar nasıl karşılayacak? Geleceğe küçük bir bakış atmak isterseniz işte sizin için hazırladığımız 2021 yılını kasıp kavuracak ve trend haline gelecek 5 birbirinden farklı ürün.

1. Akıllı Ev Asistanları

E-Ticaret Adına Geleceğe Bakış: 2021 Yılının e-Ticaret Trendleri

Alexa ve Google Home, ışıkları açmak, size hava durumunu söylemek ve en sevdiğiniz radyo istasyonlarını çalmak için harika ürünlerdir. Ama aynı zamanda e-ticaret endüstrisini sessizce ele geçirmektedirler.

Akıllı ev asistanı ürünlerinin sahiplerinin yaklaşık olarak %20’si bu ürünleri sipariş etme, hatırlatma oluşturma, araştırma yapma veya teslimatları izleme gibi alışverişle ilgili faaliyetler için kullanmaktadır. Önümüzdeki dört yıl içinde bu rakamın % 52’ye çıkması bekleniyor. Şu anda e-ticaret ve yerine getirme süreçlerinizi sesli arama için optimize etmiyorsanız, harekete geçin veya geride kalın.

Peki bu trendden nasıl faydalanabilirsiniz?

2020 yılı bize bir şey öğrettiyse o da her zaman beklenmeyene hazırlanmaktır. İster bu e-ticaret trendinin 2021’de yükseleceğini kabul ediyor olun, ister birkaç yıllarının kaldığını düşünüyor olun, yarının e-ticaret dünyası için satış, pazarlama ve yerine getirme stratejilerinizi hazırlamak, işletmenizin geride kalmamasını sağlayacaktır.

2. Gelişmiş Özelleştirme

E-Ticaret Adına Geleceğe Bakış: 2021 Yılının e-Ticaret Trendleri

Son zamanlarda Nike markasının web sitesine girdiniz mi? Artık Nike Airs’inizin her yönünü, hatta arkadaki ifadeyi bile özelleştirebilirsiniz. Ürün özelleştirme yeni değil, ancak uygun bir maliyetle istediğiniz nitelikte ürün programlayabilmenizi sağladığı için “trend ürünler” kategorisine girmiş bulunmaktadır.

Gelişmiş özelleştirmeye verilebilecek en yerinde ürün örneği 3D yazıcılar olacaktır. 3D yazıcıların daha uygun fiyatlı ve kullanılabilir hale gelmesiyle, özelleştirmenin trend haline gelmesi sadece an meselesi.

3. Kiralık Ürünler

E-Ticaret Adına Geleceğe Bakış: 2021 Yılının e-Ticaret Trendleri

e-Ticaret markalarının en büyük sorunu “iade edilen” ürünlerdir. Dürüst olmayan müşteriler, genel olarak Instagram hikayelerini süslemek veya hızlı moda gereksinimlerini karşılamak için iade haklarını kullanırken dürüst tüketiciler bilinçli tüketicilikten ürünleri iade ediyor. Sonuç olarak da markalar “geri iade” nedeniyle büyük sorunlar yaşıyor.

Markaların bu yarasına kiralama sistemi merhem olabilir mi?

Platformlarındaki önemli büyümenin ardından, birçok perakendeci 2021 yılında kiralık e-ticarete açılmak istiyor. Tüketicilere kıyafet, mobilya veya elektronik eşya kiralama fırsatı sunarak, geri dönüşleri azaltırken kitleye erişimi artırmayı hedefliyorlar.

4. İkinci El Ürünler

E-Ticaret Adına Geleceğe Bakış: 2021 Yılının e-Ticaret Trendleri

İkinci el ticaret olarak da bilinen ReCommerce, 2021 yılında yenilenen bir canlanma görecektir. Bunun sebebi ise pandemi nedeniyle ürün tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle fabrikaların ürün üretememesidir. Yapılan son araştırmalar, ikinci el pazarının önümüzdeki beş yıl içinde ikiye katlanacağını öngörmektedir.

Tüketicilerin fiyattan ziyade sürdürülebilirlikle motive edilmesiyle birlikte, lüks ürünlerin ikinci el satışları yeniden ticaret sektörünü sarsacak. Bu, işletmelere kendi ikinci el pazarlarını açmaları ve ikinci el alışverişi heyecan verici bir alışveriş deneyimine dönüştürmeleri için ilginç bir fırsat sunacaktır.

5. Yeni Ödeme Seçenekleri

Pandeminin de etkisiyle insanlar elden ele geçen paraları kullanmaktan çekinmeye başladı. Bunun yerini de temassız kredi kartlarına bıraktı. 2021 ve takip eden yıllarda “yeni ödeme seçenekleri” ortaya çıkacak gibi görünüyor. Sizin de işletmenizin iyiliği için yapmanız gereken bu trende ayak uydurmak olacaktır.

https://gurmehub.com/odeme-eklentileri/e-ticarette-odeme-yontemi-cesitleri-nelerdir/

Müşterilerinize tercih ettiği ödeme yöntemini ile alışveriş imkanı sunmazsanız, e-ticaret mağazanızdan alışveriş yapmazlar. Şu an itibariyle, çoğu e-ticaret işletmesi banka ve kredi kartlarından ayrı olarak dijital cüzdanlarını (Google Pay, Samsung veya Apple Pay ve PayPal gibi) kabul etmektedir. Kripto para birimleri, özellikle Bitcoin, düşük işlem ücretleri ve ters işlem olmaması gibi çevrimiçi mağaza sahipleri adına bir çok avantaja sahiptir.

2021’de, daha fazla e-ticaret işletmesinin işlemler için kripto para birimlerini kabul etmeye başlayacağını görebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir