WordPress

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

SEO uyumlu yaptığım birçok farklı içerik yönetim sistemi ve web site oluşturma altyapıları arasında şimdiye kadar en iyisi WordPress.

Bloglar, şirket web siteleri ve e-Ticaret WordPress altyapısı ile sorunsuz çalışıyor. Ayrıca tasarımların çeşitliliği ve kullanıcı dostu olması WordPress ekosisteminin giderek büyümesine neden oluyor.

Kısaca WordPress Nedir?

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

Kodlama ve tasarım hakkında çok az bilgi ile çok iyi siteler çıkarabiliyorsunuz. TIME , Mashable , Marketing Land ve Search Engine Land dahil olmak üzere dünyanın en iyi 10 milyon web sitesinin  yaklaşık %25’i WordPress altyapısını kullanıyor.

Ancak WordPress’in kullanmı ne kadar kolay olsa da, siteniz için sizin ekstra yapmanız gereken bir çok şey var. Bunlardan en önemlisi ise SEO yapılandırmasıdır.

Bu makale, WordPress SEO için adım adım bir rehber değildir, ancak WordPress web siteleri için SEO hakkında sıkça aldığım sorulardan bazılarını yanıtlamaya çalıştım. 

Soru 1: WordPress’in Otomatik Olarak SEO Yapılandırması Yaptığını Duydum Bu Doğru mu?

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

Hayır, arama motoru için optimize edilmiş CMS diye bir şey yoktur. WordPress arama motoru dostu olmasına rağmen, en iyi sonuçlar için yine de manuel SEO çalışması yapmanız gerekir. Sadece WordPress’e geçmek, sitenizi Google’ın ön sayfasında otomatik olarak sihirli bir şekilde sıralamaz.

“SEO için Optimize Edilmiş CMS” efsanesi hala yayılmaya devam ediyor çünkü CMS satıcıları müşterilerin SEO’ya olan ilgisini biliyor. Müşteri toplantılarında, web sitelerinde ve konferanslar sürekli “SEO içi nOptimize Edilmiş CMS” ifadesini kullanıyorlar.

Ne kadar gerçek dışı da olsa “SEO için Optimize Edilmiş CMS” efsanesi işe yarıyor!

SEO hakkında çok fazla teknik bilgiye sahip olmayan işletme sahipleri veya işletme bünyesinde bu görevde bulunan kişi veya kişiler ‘arama motoru dostu’ ile ‘arama motoru için optimize’ kavramları arasındaki farkı ayırt edemezler.

Maalesef iki kavram çok farklıdır. WordPress’in bizlere sunduğu en iyi özelliği harika bir başlangıçtır. Çok fazla zaman veya para harcamadan bir site oluşturabilir ve nasıl yapılacağını biliyorsanız içine kolayca ek SEO ayarları ekleyebilirsiniz.

Soru 2: Bir WordPress SEO Eklentisi Kurdum. Bu Bir SEO Danışmanına İhtiyacım Yok Demektir, Değil mi?

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

Hmm … hayır.

SEO “hızlı ve kolay bir kurulum” değildir. Anahtar teslimi değildir. “Ayarla ve unut” değildir. SEO bu şekilde çalışmaz. SEO, devam eden pazarlama çabalarınız için gerekli olan bir ihtiyaçtır.

SEO’nun tüm unsurlarını kapsayan bir WordPress eklentisi maalesef yok, tıpkı harika bir çekicin kendi başına harika bir yeni ev inşa etmenize yardımcı olmaması gibi! SEO eklentinizi doğru şekilde yapılandırmak, doğru yönde atılmış bir adımdır ancak bu yalnızca ilk adımdır! Büyük resim çok daha karmaşık ve kapsamlıdır.

Organik aramayı anlayan, SEO’nun pazarlamanızı nasıl güçlendirdiğini bilen ve sizi maliyetli hatalar yapmaktan alıkoyan sizin için çalışan bir uzmana her zaman ihtiyacınız var.

Belki birkaç gerçek hayat örneği bunu daha iyi açıklamaya yardımcı olabilir.

  • WordPress’i veya bir eklentiyi güncellediğinizde veya yeni bir eklenti veya tema yüklediğinizde, web sitenizin back-end yani arka taraftaki kod yapısı değiştirecektir. Bu değişiklikler, doğru bir şekilde hesaba katılmazsa sitenizin SEO’sunu olumsuz etkileyebilir ve bu da sıralamanızı kaybetmenize neden olabilir.
  • Yeni eklentiler eklemek sitenizi yavaşlatabilir. Site yükleme hızı, Google’ın algoritmasında önemli bir sıralama faktörüdür ve bu masum değişiklik, sıralamanızı olumsuz etkileyebilir.
  • İçerik pazarlaması, her çevrimiçi işletme için kritiktir. İçeriğinizi SEO analizine dayalı belirli anahtar kelimeler için optimize etmek, ideal potansiyel müşterilerinizi çekmede, onlarla etkileşimde bulunmada ve onları alıcılara dönüştürmede harikalar yaratabilir. Bu konuda WordPress size herhangi bir eğitim veya tavsiye vermeyecektir.
  • Periyodik SEO denetimleri yürütmek, sitenizin her zaman optimize edilmesini ve değişen SEO ortamına ayak uydurmasını sağlar. 

Soru 3: Web Sitem İçin En İyi WordPress SEO Eklentisini Nasıl Seçerim?

Aktif olarak kullandığım wordpress seo eklentileri: All In One SEO Pack  ve WordPress SEO by Yoast . İlki biraz daha popülerken, ikincisi biraz daha iyi derecelendirilmiştir. (Yoast’ı kendim kullanıyorum.)

https://gurmehub.com/wordpress-yardim/woocommerce-icin-seo-eklentileri/

Hangi eklentilerin kullanılacağına karar vermeden önce ele alınması gereken bazı önemli sorular şunlardır:

  • Uyumluluk : Eklenti, sitemdeki diğer işlevler ve teknolojilerle uyumlu mu? Gelecekte uyumlu olmaya devam edecek mi? Önce öğrenin.
  • Destek : Eklenti için geliştiricilerden veya topluluktan yeterli teknik destek alabilecek miyim? Değerlendirmenizi yapmak için destek forumlarına, incelemelere ve uzun vadeli kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göz atın.
  • Kullanım / Popülerlik : Eklenti ne kadar popüler? İndirme işlemlerinin çoğu, yaygın kullanımın bir göstergesidir ve size fikirler sunabilecek veya sorunları gidermeye yardımcı olabilecek deneyimli kullanıcılardan oluşan bir topluluktur.
  • Gelecek Geliştirme : Eklentiyi geliştiren ekip veya şirketin çözümlerini güncelleme ve revize etme geçmişi var mı? 

Soru 4: İyi Bir WordPress Hosting Nasıl Seçerim?

https://gurmehub.com/wordpress/wordpress-hosting/

Hosting ilgili göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta:

  • Eklentiler İçin Destek : Bazı hostingler belirli eklentilere izin vermez. Bunun sizi herhangi bir şekilde etkileyip etkilemeyeceğini kontrol edin.
  • Yedekleme ve Geri Yükleme : Bazı hostingler, herhangi bir sorun olduğunda sitenizi yedeklerden geri yüklemek için “tek tıklamayla” çözümler sunar.
  • İtibar : Bazı hostingler dışarıdan harika görünür, hatta güçlü markalar olabilir, ancak düşük kaliteli barındırma çözümleri sunar. Bu yüzden iyice araştırma yapın.

Soru 5: Ücretsiz WordPress Temaları SEO’ma Zarar Verebilir mi?

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

Aslında bu sorunun cevabı… evet ve hayır.

WordPress’in en önemli özelliklerinden bir tanesi, çok sayıda ücretsiz tema olmasıdır. Birçoğu zararsızdır ve herhangi bir web sitesi için harika seçeneklerdir. Ancak bazıları SEO’nuza zarar verebilir. Bunun için aşağıdakileri göz önünde bulundur:

  • Herhangi Bir Spam Bağlantı Var mı? Bir bağlantı ağının veya SEO taktiğinin parçası olarak verilen bir WordPress teması, organik arama görünürlüğünüze ve SEO sonuçlarınıza zarar verebilir. Bağlantıları kaldırma izniniz yoksa temayı veya şablonu kullanmayın.
  • Güncellenecek ve Desteklenecek mi? Güvenlik açıklarına karşı birkaç ücretsiz tema eklenmiş veya gelecekteki WordPress sürümleri için yükseltilmiştir. Bu SEO’nuz için kötü olabilir.
  • Başkaları WordPress Teması Hakkında Ne Diyor? Kullanıcı incelemeleri ve geri bildirimleri, geliştiricilerin güvenilir olup olmadığını ve iyi bir itibara sahip olup olmadığını size söyleyebilir.
  • Google’ın Yönergelerine ve SEO En İyi Uygulamalarına Uygun mu? Demo sitesinde hızlı bir kalite kontrolü yapın ve Google’ın yönergelerine uygun olup olmadığını , mobil uyumlu olup olmadığını , hızlı yüklenip yüklenmediğini ve iyi kodlanmış olup olmadığını kontrol edin . 

Soru 6: WordPress’i Seo İçin Nereye Kurmalıyım?

Zaten bir şirket web siteniz varsa ve bir blog eklemek istiyorsanız bu harika bir soru. WordPress nereye kurulur? Seçeneklerinize bakalım.

Yeni alanlar genellikle etkinlik pazarlaması veya ürün lansmanları gibi kısa süreli kampanyalarla ilgilidir. Ancak blogunuzu yeni bir alanda barındırmak da bir seçenektir. “Ana” şirket web sitenizle aynı SEO etkisini elde edemeyebilirsiniz, ancak deneyimli bir SEO danışmanı, hedef kitlenize verimli bir şekilde ulaşmanız yardımcı olabilir.

İçerik pazarlamacılarının hedef kitlenizin neye önem verdiğine odaklanmasına yardımcı olarak, yaratıcı fikirlerin işe yarayıp yaramayacağını test ederek ve sitenin anahtar kelime stratejisini uygun şekilde ayarlayarak başarı şansınızı en üst düzeye çıkarılabilir. Ancak önce gerçekten yeni bir alana ihtiyacınız olduğundan emin olup olmadığınızı sorun.

Değilse, blogunuz blog.isletmeadi.com gibi bir alt alan adında barındırılıyor olabilir.

Kendi deneyimlerime göre, bir blog için WordPress’i sirketiniz.com/blog gibi bir alt klasöre yüklediğinizde SEO için en iyisi budur.

Soru 7: Birçok WordPress Kategorisine Gönderi Eklemek SEO İçin İyi Olur mu?

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

WordPress’te, sayfalarınızı ve yayınlarınızı birden fazla kategoriye atama seçeneğiniz vardır. Asıl soru bu durum SEO’nuzu nasıl etkileyecek? Eğer dikkatli olursanız olumlu bir etki yaratacaktır.

Aynı içeriği birden fazla URL’de görünecek şekilde birkaç kategoride yayınladığınızda, yinelenen içeriğiniz olur . Bunu yapmaktan kaçınmanız veya Google’a sayfanın hangi orijinal sürümünün dizine ekleneceğini bildirmeniz gerekir. Bunu meta etiketleri ve rel = canonical kullanarak yapabilirsiniz.

İçeriğiniz yalnızca bir URL’de yayınlanacaksa, muhtemelen yinelenen içerik sorunları hakkında endişelenmenize gerek kalmayacaktır (sitenizdeki diğer sayfalar bir alıntı içerse bile). Belirli WordPress temanızın kategorileri nasıl işlediğini görmek için SEO danışmanınız ile iletişim kurabilirsiniz.

Soru 8: WordPress Temam Birden Fazla H1 Etiketi kullanıyor. SEO İçin Kötü mü?

wordpress-kategori-seo

H1 etiketlerini birden fazla kullanmak kodlama veya tasarım açısından yanlış olmasa da SEO için ideal değildir. HTML5 bu yapının kapısını açtı, ancak insanlar bir sayfada birden fazla H1 etiketi kullandığında, bu spam olarak görülebilir ve organik arama sıralamalarına zarar verebilir.

Genellikle sayfadaki en önemli başlık olan ilk başlık için yalnızca H1’i kullanmanızı tavsiye ederim.

 Eski atasözünü aklınızda tutun: Eğer her şey önemliyse, o zaman hiçbir şey gerçekten de önemli değildir!

Soru 9: SEO’mu WordPress Widget’larıyla Nasıl Geliştirebilirim?

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

WordPress widget’ları, kenar çubukları ve altbilgiler gibi birden çok sayfada aynı içerik bloklarını yayınlamayı kolaylaştırır. Bu, SEO için tehlikeli veya zararlı olmayabilir, ancak nadiren herhangi bir avantaj sağlar.

WordPress widget’larını kullanmanın daha akıllıca bir yolu, ziyaretçinin o sayfada ne bulduğuna odaklanan özel içerik sunmaktır. Bu SEO’nuza değer katar, kullanıcı dostudur ve tarama deneyimini geliştirir. Widget’ları kullanarak

  • BuddyPress gibi bir topluluk uygulama eklentisi ile etkileşimi teşvik eden bir sosyal katman ekleyin .
  • Kullanıcıların resim ve video yükleyebilmesi için bir medya eklentisi ekleyin.
  • Yeni forum üyelerini ve onların gönderilerini veya fotoğraflarını öne çıkarın.
  • Forumlarda ve gruplarda yeni içeriği keşfetmeyi kolaylaştırın.

 WordPress widget’ları, nişinizdeki alt niş kitleleri hedeflemenize, onları ilgilendiklerini ifade ettikleri içeriğe dahil etmenize olanak tanır.

  • Ziyaretçi sadakatini artıracak ve arama motorlarının sayfanın neyle ilgili olduğunu anlamasını kolaylaştıracaksınız.
  • Ziyaretçileri memnun edeceğiniz için, daha fazla gelen bağlantı veya Facebook ‘beğenileri’ alma şansı daha yüksektir.
  • Ayrıca, forumlardaki ve gruplardaki yeni içeriğin hem arama motorlarında hem de sitenizin ana sayfasındaki ziyaretçiler tarafından keşfedilmesini kolaylaştırır.

Soru 10: Kullanıcının Ana Dilini Kullanmıyorsam SEO’uma Zarar Verebilir mi?

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

WordPress’i başka bir dilde kullanabilirsiniz, ancak her zaman ziyaretçinizin dilini konuşacak şekilde ayarlamalısınız. Bu, SEO’nuzu geliştiren daha iyi, daha zengin, daha ilgili bir kullanıcı deneyimi sağlar.

WordPress eklentilerini kendi dilinize de çevirdiğinizden emin olun. Satın almadan önce, bir eklentinin çeviriye hazır olup olmadığını kontrol edin, böylece onu Poedit gibi bir program kullanarak çevirebilirsiniz . Yüklediğiniz herhangi bir WordPress teması için aynısını yapın. İşinizi yeni pazarlara, ülkelere ve bölgelere genişletmeyi planlıyorsanız, bu özellikle önemlidir.

IP ile yerelleştirmeden kaçının çünkü birçok Web kullanıcısı proxy sunucularında ve VPN anahtarlarında, başka bir yerde veya ülkedeymiş gibi görünmelerini sağlayabilir.

Deneyimlerimden popüler olanlara odaklanmaya çalıştım. Paylaşacak başka harika ipuçlarınız veya soracağınız sorularınız olabilir. Lütfen aşağıya bir yorum veya soru göndererek tartışmaya katılın.

Eğer SEO danışmanına ihtiyacınız var ise :

WordPress Sitenizi 10 Soruda SEO Uyumlu Hale Getirin

Sadece bit tık uzaktayız. WordPress SEO Hizmeti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir