Şirtketinizi veya büyük-orta-küçük ölçekli işletmeniz için dijitalleşme yolundaki en önemli adımlardan biri E-Ticaret alanıdır. Çoğu küçük ölçekli işletme maliyetler konusunda bu alana oldukça endişeli yaklaşmakta ve çözüm yolları aramaktadır. Ve buna çözüm olarak ücretsiz veya düşük maliyetli seçenekler sunan birkaç popüler e-ticaret platformu var.
Bu makalemizde, bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için kullanabileceğiniz en iyi ve en popüler ücretsiz e-ticaret platformlarını sizlere sunacağız. Ayrıca avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedeceğiz.
En İyi Ücretsiz e-Ticaret Platformu Nasıl Seçilir?
E-Ticaret platformunun kendisi ücretsiz olsa bile, alan adı, hosting, ödeme işleme ücretleri ve masrafları ödemeniz gerekecektir.
E-ticaret web siteleri oluşturmak ile alakalı makalemizi okuyabilirsiniz.
Bununla birlikte amacınız, işinizi nasıl yürüteceğinize ciddi sınırlamalar getirmeden, en düşük veya sıfır maliyetle başlamanıza yardımcı olacak bir e-ticaret platformu bulmak olmalıdır.
Ayrıca platformun, tercih ettiğiniz ödeme yöntemlerini kullanarak ödeme kabul edebilme özelliğine sahip, kullanımı kolay, tam özellikli olmasını istersiniz.
WordPress Ödeme Alma ile ilgili makalemizi okuyarak ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Bunları göz önünde bulundurarak, çevrimiçi para kazanmak ve işinizi büyütmek için kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz e-ticaret platformlarına bir göz atalım.
1. WooCommerce
WooCommerce , dünyanın en popüler e-ticaret platforlarından biridir. Herhangi bir web hosting sağlayıcısında indirip çalıştırabileceğiniz Ücretsiz E-ticaret Platformudur .
WooCommerce Avantajları
- WooCommerce ile yola çıkmak çok kolaydır. Çok hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca birçok ödeme eklentisini kolayca bulabilirsiniz.
- Web sitenizi kendiniz barındıracaksınız, bu da size tam kontrol sağlar.
- Size markanızı gerçekten yansıtan bir mağaza oluşturma fırsatı veren çok sayıda WooCommerce Teması vardır.
- Yeni özellikler eklemek ve rekabet ortamında geride kalmamak için birçok WooCommerce eklentisi var.
- WooCommerce ile fiziksel, dijital, üyelik planları gibi satışlar yapablirsiniz .
- WooCommerce sizden hiçbir işlem ücreti talep etmez. Yalnızca PayPal veya Stripe gibi ödeme hizmeti sağlayıcınıza veya bankanıza ödeme yapmanız gerekir.
WooCommerce Dezavantajları
- Tamamen yeni başlıyorsanız, WooCommerce bazı noktalarda sizi zorlayacaktır. Örneğin, barındırma ve alan adı satın almanız gerekecektir.
- Büyürken çevrimiçi mağazanızın bakımından siz sorumlusunuz. Bu, barındırma planınızı yükseltmek veya WordPress için bir güvenlik eklentisi için ödeme yapmanız gerebilir .
2. Constant Contact
Ücretsiz E-ticaret Platformu Constant Contact, hiçbir şey harcamadan çevrimiçi bir mağaza oluşturmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir planı vardır. Constant Contact mağazayı barındıracak ve hatta size ücretsiz bir alt alan adı sağlayacaktır.
Mağazanızda en fazla 3 ürün için satış yapabilir veya ücretli sürüme geçerek 3’ten fazla ürün satabilirsiniz.
Ücretsiz veya Başlangıç planındaysanız Constant Contact’ın% 3 işlem ücreti talep ettiğini belirtmek gerekir.
Constant Contact Avantajları
- Constant Contact’ın ile ücretsiz bir çevrimiçi mağaza oluşturabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde alan adına da sahip olabilirsiniz.
- Mağazanızda hem fiziksel hem de dijital ürünler satabilir, envanterinizi takip etmek edebilirsiniz
- Ücretsiz planda 7/24 e-posta ve canlı destek sistemi mevcuttur.
Constant Contact Dezavantajları
- Ücretsiz planla kendi alan adınızı kullanamazsınız.
- Ücretsiz planı kullanıyorsanız, Sürekli İletişim, reklamlarını sitenizde gösterecektir.
3. BuyNow Plus
Ücretsiz E-ticaret Platformu BuyNow Plus , tam bir e-ticaret platformu değildir. Bunun yerine, herhangi bir sitede kullanabileceğiniz “Satıl Al” butonlarını kullanabilirsiniz.
BuyNow Plus’ı kullanmak için ücretsiz bir Stripe hesabı oluşturmanız gerekir.
BuyNow Plus Artıları
- İşlem ücreti, % 2 komisyon ücreti vardır . Bununla birlikte, Stripe’nin bunun üzerine kendi işlem ücretlerini aldığını unutmayın.
- BuyNow Plus’ı, müşterilerinizin bir hesap açmasına gerek kalmadan kredi kartlarında yinelenen ödemeleri işlemek için kullanabilirsiniz.
- Düğme bağlantılarını web sitenizin yanı sıra sosyal medyaya koyabilir veya e-postalarda bile kullanabilirsiniz.
- BuyNow Plus’ı kullanarak kaç farklı ürün satabileceğiniz konusunda bir sınır yoktur.
BuyNow Plus Eksileri
- BuyNow Plus, envanter takibi veya web sitesi oluşturma gibi ekstra bir şey sunmaz.
- Doğrudan web sitenizde Stripe kullanarak benzer bir şey yapabilirsiniz . Kendi SSL sertifikanıza ihtiyacınız vardır.
4. BigCommerce
Ücretsiz E-ticaret Platformu BigCommerce , e-Ticaret mağazanızı oluşturmak için kullanabileceğiniz ücretsiz e-ticaret platformudur. BigCommerce’i kullanmak istediğiniz mevcut WordPress siteniz var ise, WordPress eklentisi de mevcuttur.
Ücretsiz bir planları olmasa da, mağazanızı kurmanıza ve hiçbir ücret ödemeden başlamanıza izin veren ücretsiz bir deneme var.
BigCommerce Avantajları
- Ücretsiz deneme sürümüne geçmek için herhangi bir kredi kartı bilgisi girmeniz gerekmez.
- BigCommerce’e kolayca e-ticaret sitenizi oluşturabilirsiniz.
- Bir alabilirsiniz bedava domain gibi mystore.mybigcommerce.com Eğer özel bir alan adı için ödemek istemiyorsanız.
- BigCommerce size ödeme almanın birçok farklı yolunu sunar.
- İşlevselliğini genişletmek için BigCommerce mağazanıza ekleyebileceğiniz birçok üçüncü taraf uygulaması vardır.
BigCommerce Dezavantajları
- Ücretsiz deneme yalnızca 15 gün sürer, bu da mağazanızdan para kazanmaya başlamanız için fazla zaman vermez. Bundan sonra, mağazanızın devam etmesi için ayda 29.95 $ veya daha fazla ödemeniz gerekir.
- BigCommerce hepsi bir arada bir platformdur, bu da onların eklentilerini ve temalarını kullanmakla sınırlı olduğunuz anlamına gelir. Diğer bazı e-ticaret seçeneklerinde sahip olacağınız seçim aralığına sahip olmayacaksınız.
5. Shopify
Ücretsiz E-ticaret Platformu Shopify, tamamen barındırılan başka bir e-ticaret platformudur. Shopify ayrıca 14 günlük ücretsiz bir deneme sunar ve BigCommerce’in ücretsiz deneme sürümü gibi bu bir kredi kartı gerektirmez.
Shopify Avantajları
- Shopify’ı kullanmaya başlamak gerçekten çok kolay. Web sitesi oluşturucularının sürükle ve bırak arayüzü vardır, bu da yeni başlayanların bile harika görünümlü bir çevrimiçi mağaza oluşturabileceği anlamına gelir.
- Mağazanıza ekstra özellikler eklemek istiyorsanız, satın alabileceğiniz birçok eklenti içeren bir uygulama mağazası var.
- Canlı sohbet, telefon, e-posta ve Twitter aracılığıyla 24/7 destek mevcuttur.
- Shopify Payments (Shopify’ın yerleşik ödeme ağ geçidi), işlem başına% 2,9 artı 30 sent ücret alır. Bu, Stripe veya diğer ağ geçitleriyle aynı fiyata sahip yerleşik bir özellik olduğu için, kullanıcıların başlamasını kolaylaştırır.
Shopify Dezavantajları
- PayPal veya Stripe gibi başka ödeme ağ geçitlerini kullanırsanız, Shopify% 2 işlem ücreti alır.
- Ücretsiz deneme yalnızca 14 gün sürer. Bundan sonra, ücretli bir plana geçmeniz gerekecek. En ucuz plan 29 dolar / aylık
İlgili: Daha fazla ayrıntı için Shopify ve WooCommerce karşılaştırmamıza bakın
6. Weebly
Ücretsiz E-ticaret Platformu Weebly , Shopify ve WooCommerce gibi diğer bazı e-ticaret platformları kadar iyi tanınmasa da ücretsiz bir deneme sürümü vardır.
Weebly Avantajlrı
- Mağazanıza her türlü fiziksel veya dijital ürün ekleyebilir ve satışını gerçekleştirebilirsiniz.
- Sürükle ve bırak ile sitenizi oluşturmak ve mağazanızdaki öğeleri yönetmek oldukça kolaydır.
- Aralarından seçim yapabileceğiniz yaklaşık 100 farklı tema (tasarım) vardır, bu nedenle siteniz için tam olarak doğru olan bir şey bulabilmelisiniz.
- Yerleşik envanter, nakliye, vergi yönetimi özellikleri.
- Topluluk forumunun yanı sıra, ücretsiz plan size canlı sohbete, e-postaya ve hatta telefon desteğine erişim sağlar.
- Ücretli bir plana yükseltmek istiyorsanız, bunlar çok küçük işletmeler için bile ekonomiktir. E-ticaret başlangıç planı, yıllık ödenen aylık 12 ABD Dolarından başlar.
Weebly Dezavantajları
- Weebly, % 3 işlem ücreti alır.
- Ücretsiz veya Kişisel (ayda 9 ABD doları) planlarınız varsa, Weebly, Weebly’nin ana şirketi olan Square’den reklamlar ve markalama gösterilecektir.
- Ücretli başlangıç planıyla bile bir seferde yalnızca 25 ürün satabilirsiniz.
7. Big Cartel
Ücretsiz E-ticaret Platformu Big Cartel , özellikle sanatçılar ve yaratıcılar için tasarlanmış, barındırılan bir e-ticaret platformudur. El yapımı ürünler veya benzeri ürünler satan bir mağazaya sahip olmak istiyorsanız, bu sizin için harika bir seçenek olabilir.
Big Cartel Avantajları
- Ücretsiz planda herhangi bir işlem ücreti yoktur. Ancak Stripe veya PayPal ücretlerini ödemeniz gerekecek (bunlar Big Cartel’in ödeme işlemleri için sunduğu tek seçeneklerdir).
- Ücretsiz mağaza URL’niz özelleştirilebilir. Ad.bigcartel.com biçiminde olması gerekir , ancak ad için istediğinizi seçebilirsiniz. Diğer birçok platform, kullanıcı adınıza veya mağaza adınıza göre size belirli bir URL atar ve bunu değiştiremezsiniz.
- Ücretsiz planınızda en fazla 5 ürüne sahip olabilirsiniz, bu da onu diğer barındırılan ücretsiz planlardan daha cömert kılar.
- Mağazanızı kurmak hızlıdır ve ürünlerinizi eklemek kolaydır. Big Kartel, süreç boyunca size adım adım yol gösterir.
Big Cartel Dezavantajları
- Web sitenizin temasını özelleştirmek istiyorsanız, temanın HTML’sini düzenlemeniz gerekir. Bu kesinlikle diğer e-ticaret platformlarının çoğu kadar başlangıç dostu değildir.
- Ücretsiz plan yalnızca sınırlı özelliklere sahiptir. Envanter takibi veya indirim kodları gibi şeyler kullanmak istiyorsanız, ücretli bir plana geçmeniz gerekir.