WordPress Eklentileri

En İyi 6 WordPress Yorum Eklentisi 2020

En İyi 6 WordPress Yorum Eklentisi 2020

WordPress, yorumlardaki spam’ı azaltmaya ve yorum denetimini iyileştirmeye yardımcı olacak bazı iyileştirmeler yapmış olsa da, ziyaretçiye sunulan formda kurulduğundan bu zamana kadar köklü bir değişiklik olmaması nedeniyle bir çok site sahibi bu konu hakkında WordPress eklentileri(WordPress yorum eklentileri)  kullanmaya başladı.

WordPress web sitesinde yorum yayınlamak isteyen ziyaretçilere dört alan sunulur: yorum, ad, e-posta ve web sitesi (isteğe bağlı).

Bunun bir örneğini aThemes yorum formunu gösteren aşağıdaki ekran görüntüsünde görebilirsiniz.

wordpress-yorum-eklentisi

Varsayılan WordPress formu işlevseldir ancak birçok gelişmiş özelliğe sahip değildir. Örneğin, yorum yapanların e-posta güncellemelerini almalarına ve favori sosyal medya hizmetlerini kullanarak oturum açmalarına doğal olarak izin vermez.

Bu nedenle birçok WordPress web sitesi, WordPress yorum formunu değiştirir veya geliştirir.

Bu yazıda, GurmeWoo olarak en iyi altı yorum WordPress eklentisini sizlerle paylaşacağız.

1. wpDiscuz

wordpress-yorum-ekletileri-2020

wpDiscuz , yeni yorumları gerçek zamanlı olarak görüntüleyen hızlı yüklenen AJAX destekli bir WordPress yorum eklentisidir. Varsayılan WordPress yorum sistemi üzerine kuruludur ve bu nedenle tüm yorumlar web sitenizin veritabanında saklandığından yorumları harici bir sunucuya aktarmanıza gerek kalmaz.

wpDiscuz, WordPress’e yüzlerce ek yorum ayarı ve özelliği ekler. Buna sosyal medya girişleri, gelişmiş yorum düzenleri, satır içi yorumlar, gönderi derecelendirmeleri, yorum abonelikleri, yorum istatistikleri, canlı bildirimler ve anti-spam koruması dahildir.

WpDiscuz’da bulunan seçeneklerin sayısı şaşırtıcıdır ancak geliştiriciler kullanıcı dostu bir kurulum sihirbazı sağlayarak kurulum sürecini basitleştirdiler.

Sihirbazın birinci adımında, açık ve koyu stil ve üç benzersiz yorum düzeni arasından seçim yapabilirsiniz. Sonraki adımda, sayfalarınızda bir yorum balonu görüntülemeyi seçebilir ve nerede konumlandırılacağını ve canlı güncellemeleri gösterip göstermeyeceğini tanımlayabilirsiniz. Son adım, makalelerde satır içi açıklamaları nasıl görüntüleyeceğinizi gösterir ve makale derecelendirmelerini göstermek isteyip istemediğinizi sorar.

wordpress-yorum-eklentisi-wpdiscuz

Ana wpDiscuz kontrol paneli, eklentideki en son güncellemeleri haber verir. Size yorumlarınız ve kullanıcılarınız hakkında genel bir bakış açısı sunar. Bu, web sitenizde kaç aktif tartışanın olduğunu, kayıtlı kullanıcılardan kaç yorum geldiğini ve misafirler tarafından kaç yorum girildiğini görmenize yardımcı olur.

wpDiscuz kurulduktan hemen sonra çalışır ancak ana ayarlar sayfasında 15 kategoride yüzlerce seçenek bulunur. Ayarların büyük çoğunluğu bir düğmeye tıklanarak kapatılıp açılabilir ve eklentide kullanılan tüm ifadelerin metnini değiştirebileceğiniz özel bir ifadeler sayfası vardır.

wpDiscuz ayrıca seçenekleri ve cümleleri içe ve dışa aktarabileceğiniz, derecelendirmeleri yeniden oluşturabileceğiniz, veritabanı tablolarını düzeltebileceğiniz ve daha fazlasını yapabileceğiniz bir araçlar sayfası sağlar.

wordpress-yorum-eklentisi-en-iyi

WpDiscuz’un en iyi özelliklerinden biri formlardır. Sınırsız sayıda yorum formu oluşturabilirsiniz ve her biri özelleştirilebilir.

Her form için, hangi alanların görüntüleneceğini, hangi mizanpajın kullanılacağını, formun hangi gönderi türlerinde görüntüleneceğini ve hangi kullanıcı gruplarının yorum yapmasına izin verileceğini tanımlayabilirsiniz. Ayrıca, formların dilini ve form başlığında görüntülenen metni de değiştirebilirsiniz.

2. Thrive Comments

en-iyi-wordpress-yorum-eklentisi

Thrive Comments ,  Thrive Themes tarafından sunulan birinci sınıf bir WordPress Yorum Eklentisidir.

WordPress Eklentisi, yorumları beğenmelerine ve yükseltmelerine izin vererek okuyucularla olan etkileşimi artırır. Yorumları öne çıkararak yorumcuları ödüllendirebilir ve onlara katılım rozetleri verebilirsiniz.

Kullanıcılar, tercih ettikleri sosyal medya hizmeti aracılığıyla oturum açabilir ve Facebook veya Twitter üzerinden bireysel yorum URL’lerini paylaşabilir. Hız da düşünüldü. Sayfa yükleme sürelerini iyileştirmek için geç yüklemeyi kullanabilir ve sayfada aşağı kaydırıldıklarında ek yorumlar yükleyebilirsiniz.

Thrive Comments yüklemek için önce Thrive Ürün Yöneticisi eklentisini indirmeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Bu eklenti, Thrive Themes’in yayınladığı her WordPress temasını ve eklentisini yüklemek için kullanılabilir.

Thrive Comments ayarları alanı sekiz bölüme ayrılmıştır: Genel Ayarlar, Yorum Dönüştürme, Yorum Oturum Açma, Stili Özelleştirme, Oylama ve Rozetler, Bildirimler, Yorum Denetleme ve Gelişmiş Ayarlar.

Sayfanın üst kısmında, yorum raporları ve denetleme bağlantıları bulacaksınız, ancak ayarlar sayfasının en sevdiğim kısmı sağ taraftaki ön izleme alanıdır. Bir ayarı değiştirdiğinizde, bunun yorum alanınızı nasıl etkilediğini görebilirsiniz. Ön izlemeleri masaüstünden mobil cihaza da değiştirebilirsiniz.

wordpress-soru-cevap-eklentileri-2020

Ayarlar alanını keşfettikten sonra, Thrive Comments ne kadar iyi olduğunu anlamaya başlarsınız.

Yorum dönüştürme bölümünde, birisi ilk yorumunu bıraktığında ne olacağını ve başka bir yorum yayınladıktan sonra ne olacağını tanımlayabilirsiniz. Örneğin, onlara önce bir teşekkür mesajı görüntüleyebilir ve başka bir yorum gönderdiklerinde onları haber bülteni kayıt sayfanıza yönlendirebilirsiniz.

Yorum yapanlar Facebook ve Google hesaplarını kullanarak oturum açabilir. Stil bölümünde, yorum alanında kullanılan vurgu rengini seçebilir ve Gravatar hesabı olmayanlar için avatar yükleyebilirsiniz.

Tüm önemli özellikler açılıp kapatılabilir. Dilerseniz avatarları, sosyal medya girişlerini, oylama ve rozetleri, GDPR onayını, e-posta bildirimlerini ve daha fazlasını devre dışı bırakabilirsiniz.

wordpress-yorum-eklentisi-thrive-comments-nedir

Thrive Comments, yorumları modern ve profesyonel bir tasarımla sunar, ancak web sitenizin back-end kısmında olanlar da aynı derecede önemlidir.

Thrive Themes, büyük hacimli yorumları yönetmenize yardımcı olacak bir dizi araç geliştirmiştir. Yorumlar, beklemede, yanıtlanmamış, yanıt bekleniyor, öne çıkan, spam veya çöp kutusu olarak kategorize edilir. Daha derinlemesine soruların ve yorumların ele alınmasını sağlamak için, personele yorumlar atayabilirsiniz ve bu yorumlar “Yanıt Bekliyor” bölümünde görünecektir.

Yorumları daha hızlı denetlemenize yardımcı olmak için klavye kısayolları da sağlanmıştır.

Raporlar sayfasında beş rapor mevcuttur: Yorumlar Grafiği, Oy Verme Görevleri, En Aktif Yorum Yapanlar, En Popüler Gönderiler ve En Çok Oy Verilen Yorumlar.

Raporlar, yorum etkinliğini ve okuyucuların birbirleriyle nasıl etkileşim kurduğunu analiz etmenize yardımcı olmak için filtrelenebilir.

3. Jetpack Comments

wordpress-jetpack-yorum-eklentisi

Automattic’in  WordPress eklentisi, beş milyondan fazla WordPress web sitesine yüklenmiştir. Çalışma süresi izleme, kaba kuvvet koruması, güvenli girişler, web sitesi yedeklemeleri, kötü amaçlı yazılım taraması, sayfa optimizasyonu, yönetim araçları ve daha fazlasını sunar.

Genellikle gözden kaçan bir özellik Jetpack Comments’dir . Modül, yorum yapanlar için sosyal medya girişleri ile birlikte yorumlar ve web siteniz için e-posta güncellemeleri ekler.

Yorum formu ayarları,  Jetpack Comments sekmesinde yapılandırılabilir.

Yorumlar alanında, kullanıcıların WordPress.com, Twitter, Facebook ve Google üzerinden giriş yapmasına izin verebilirsiniz. Formunuzun üstbilgi etiketini değiştirebilir ve açık stilden koyuya veya şeffafa geçebilirsiniz.

Burada bulunan diğer özellikler, Gravatar açılır kartvizitler, yorum yapanların mesajlarını biçimlendirebilmesi için bir indirim sistemi ve yorumların beğenilme yeteneğidir.

Okuyucular ayrıca yeni yorumlar ve blog gönderileri hakkında e-posta güncellemeleri almayı seçebilirler.

wordpress-yorum-eklentisi-jetpack

4. GraphComment Comment System

GraphComment-wordpress-yorum-eklentisi

GraphComment Comment System wordpress yorum eklentisi, web sitenizdeki konuşmaları artırmayı amaçlayan, barındırılan bir yorum çözümüdür.

Kullanıcıların Facebook, Twitter ve Google üzerinden giriş yapmasına izin verir. Anonimliğe izin verilmez, bu nedenle konuk posterlerin bile bir GraphComment hesabı açtırması gerekir.

Topluluk profilleri, oylama ve rozetler, birçok güzel renk şeması ve kullanıcıların yorumlarıyla ilgili güncellemeleri görmelerine yardımcı olan bir bildirim merkezi sunar.

GraphComment WordPress eklentisini kullanmak için, ana GraphComment web sitesinde ücretsiz bir hesap açmanız gerekir . Daha sonra web siteniz hakkında ad, URL ve diğerleri gibi bazı bilgiler eklemeniz istenecektir.

Tüm yorumlar GraphComment sunucularında saklanır. Bununla birlikte, eklenti ayarları alanında yorumları kendi web sitenize her dakika, 10 dakika, 30 dakika, saat veya 12 saatte bir senkronize edebilirsiniz.

GraphComment’ı web sitenizdeki tüm blog gönderileri için etkinleştirmeyi veya yalnızca belirli bir tarihten itibaren kullanmayı seçebilirsiniz. Tercih ettiğiniz seçeneği belirledikten sonra, yorumlarınızı GraphComment’a aktarmaya başlayabilirsiniz.

En İyi 6 WordPress Yorum Eklentisi 2020

Yorumlar, GraphComment yönetici alanı aracılığıyla yönetilebilir. Thrive Comments içinde bulunan bazı gelişmiş denetim araçlarından yoksundur, ancak sayfalara birden çok moderatör atayabilirsiniz.

Analytics gerçekten çok iyi. Tanımlanmış bir tarih aralığı için toplam yorum, kullanıcı ve ileti dizisi sayısını görebilirsiniz. Ayrıca, bu dönem için en iyi yorum yapanları ve konuları vurgular.

GraphComment yorum alanı çok profesyonel görünüyor. En iyi tartışmalar, yorum alanının en üstünde görüntülenebilir ve her yorum için paylaşma, beğenme ve yanıtlama seçenekleri vardır.

5. Disqus 

wordpress-disqus-yorum-eklentisi

2007’de geliştirilen Disqus , her ay 50 milyondan fazla yorumu barındırılan bir yorum hizmetidir.

İnternetteki en büyük içerik web sitelerinden bazıları tarafından kullanılan Disqus, gerçek zamanlı yorumlar, sosyal medya oturum açma bilgileri ve görüntü ve videoları yerleştirme desteği gibi özellikler sunarak katılımı önemli ölçüde artırır.

Disqus, varsayılan WordPress yorum sisteminin tamamen yerini almasına rağmen, yorumlar otomatik olarak yedekleme için WordPress web sitenize senkronize edilir, böylece dilerseniz daha sonra başka bir yorum ayarına geçebilirsiniz.

Bir Disqus hesabına kaydolduktan sonra, ücretsiz WordPress eklentisini kullanarak web sitenize bağlayabilirsiniz . Tek yapmanız gereken, senkronizasyon belirteci URL’sini eklentiye kopyalamaktır ve gerekli API bilgileri alınacaktır.

disqus-wordpress-yorum-eklentisi-2020

Disqus WordPress eklentisinde, web siteniz ile Disqus hesabınız arasında yalnızca bir köprü olduğu için birkaç seçenek vardır.

Yorumları denetlemenize yardımcı olacak bir dizi araç ana web sitesinde mevcuttur. Bu, kullanıcılara önceki yorumlara dayalı bir itibar derecelendirmesi, trollerden gelen yorumları önceden denetleme ve yasaklama listeleri ve güven listeleri oluşturmayı içerir. Kullanıcıları e-posta yoluyla da denetleyebilirsiniz.

Analitik ayrıca yorum etkinliğini ve en iyi yorumları görmenize yardımcı olur. Bu, okuyucuların birbirleriyle nasıl etkileşim kurduğunu görmenize yardımcı olacaktır.

6. Lazy Load for Comments

wordpress-2020-yorum-eklentisi

Son tavsiyemiz Lazy Load for Comments .

 Lazy Load for Comments WordPress yorum Eklentisi, yorumlardan tembel yükleme yorumları ve Gravatar görüntüleri tarafından oluşturulan HTTP isteklerinin sayısını azaltmak için geliştirildi.

Genesis ve Divi gibi popüler premium WordPress temaları dahil olmak üzere çoğu WordPress temasıyla uyumludur. Lazy Load for Comments, varsayılan WordPress yorum sistemi düşünülerek geliştirildi ayrıca yorum formunuza daha fazla seçenek ekleyen diğer WordPress yorum eklentileriyle birlikte çalışmaktadır.

Lazy Load for Comments etkinleştirildikten sonra, WordPress yönetici alanınızın tartışma ayarları sayfasında Lazy Load Comments için yeni bir seçenekler alanı göreceksiniz.

Önceden seçilmiş seçenek “On Scroll” dur. Bu, okuyucu sayfayı aşağı kaydırdığında ek yorumların yüklendiği anlamına gelir.

Sonuç

Umarım en iyi WordPress yorum eklentileri hakkındaki maklemi beğenmişsinizdir.

Gördüğünüz gibi, piyasada çok çeşitli wordpress yorum eklentisi var. Hangisinin size ve ihtiyaçlarınıza uygun olduğunu görmek için hepsini test etmenizi öneririm.

Varsayılan WordPress yorum sisteminden memnunsanız , blog yazılarının yükleme sürelerini azaltmak için Lazy Load for Comments kullanmanızı öneririm . Automattic’in WordPress.com platformu aracılığıyla sosyal medya girişleri ve abonelikleri için desteğe sahip sade bir çözüm istiyorsanız Jetpack harika bir seçimdir.

Hem Disqus hem de GraphComment, yorumları profesyonel bir şekilde görüntülemenize yardımcı olacaktır. Sosyal medya girişlerine izin verirler, gelişmiş analitiklere sahiptirler ve yorumcuların deneyimlerini iyileştirirler. Her iki platformun da güçlü ve zayıf yönleri olsa da, temel hesapları reklam göstermediği için aylık bir ücret ödemek istemiyorsanız GraphComment’i önerebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir