WooCommerce 8.6 Güncellemesi ve 8.6.1 Yaması

WooCommerce 8.6

WooCommerce 8.6, bir hata nedeniyle piyasaya gecikmeli olarak sürüldü. Yeni ürün detayları blok stili, ürün koleksiyonu bloğu için 6 yeni düzen ve pazarlama analitiği için satış sütunu gibi yeni özellikleri getiriyor. Geliştiriciler için ise geliştirilmiş kayıt tutma, Eski REST API kaldırılması konusunda bir uyarı, basitleştirilmiş müşteri geçmişi hesaplama ve dört sorunu düzelten 8.6.1 yaması mevcut. 73 katkıda bulunan 365 geliştiriciden gelen bu son WooCommerce sürümü, tüccarlar ve geliştiriciler için bazı şık yeni özellikler ve iyileştirmeler sunuyor.

Gecikme Sebebi:

WooCommerce 8.6 sürümünde yaşanan gecikme, daha önceki bir sürümde keşfedilen ve büyük sipariş hacimlerine sahip mağazaları etkileyen bir sorundan kaynaklanmaktadır. Özellikle, Sipariş Atıf Takibi kullanıldığında, belirli bir müşterinin çok sayıda siparişi olan bir siparişine gitmek site kararsızlığına ve 500 hatası alınmasına neden olmaktaydı. Bu durum, sürümün daha önce planlanan tarihte yayınlanmasını engelleyerek, daha geniş kapsamlı testlerin yapılmasını ve daha stabil bir sürüm sunulmasını gerektirdi.

WooCommerce 8.6.1’de 8.6.0’daki sorunlar için şu düzeltmeleri içerir:

WC blokları için varlık önbelleğini eski WC Blokları sürümü yerine WC çekirdek sürümü kullanarak yapılan değişiklik, performansı artırır. Desteklenmeyen sipariş türleri için atıf metaboksunu artık göstermiyor. Ürün oluşturmadan önce gönderi durumunu kontrol ederek, ürünlerin daha düzgün bir şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Yönetici adres filtrelerine varsayılan değerler eklendi, bu sayede kullanıcılar, tercihlerini belirlemekte daha kolaylıkla yönlendirilebiliyor.

WooCommerce 8.6 Ana Özellikler

Ürün Detayları Bloğu için Yeni Blok Stili
WooCommerce 8.6’da, Ürün Detayları bloğu için iki seçenek sunuluyor: Klasik ve Minimal. Yeni kurulumlarda, Varsayılan olarak Minimal stili seçiliyor. Ancak Klasik stil, tema tabanlı CSS özelleştirmeleriyle uyumlu olması için hala mevcut tutuluyor.

Ürün Koleksiyonu Bloğu Altı Yeni Düzen Kazanıyor
Muhtemelen tüccarlar ve pazarlamacılar için en etkileyici özellik, Ürün Koleksiyonu bloğu için altı yeni düzenin tanıtılmasıdır. Artık tüccarlar Yeni Gelenler, En İyi Derecelendirilen, En Çok Satan, İndirimli, Öne Çıkan ve Ürün Kataloğu arasından seçim yapabilirler. Bu yeni düzenler, bir sayfa üzerinde bir araya getirilebilir, karıştırılabilir ve eşleştirilebilir, böylece tüccarların ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilir. Örneğin, yeni bahar koleksiyonunuzu kış indirim ürünlerinizin üstünde tanıtarak tam ürün kataloğunuza yönlendirebilirsiniz.

Pazarlama Sayfasına Satış Sütunu Eklendi
Pazarlamacılar için en heyecan verici özellik muhtemelen Ürün Koleksiyonu bloğu için altı yeni düzenin eklenmesidir. Artık tüccarlar; Yeni Gelenler, En İyi Derecelendirilen, En Çok Satan, İndirimli, Öne Çıkan ve Ürün Kataloğu arasından seçim yapabilirler. Bu yeni düzenler, bir sayfa üzerinde bir araya getirilebilir, karıştırılabilir ve eşleştirilebilir, böylece tüccarların ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verir. Örneğin, yeni bahar koleksiyonunuzu kış indirim ürünlerinizin üstünde tanıtarak tam ürün kataloğunuza yönlendirebilirsiniz.

Kayıt Tutma Sisteminde Değişiklikler
WooCommerce 8.6’da iç kayıt tutma sistemi büyük ölçüde iyileştirildi. Satıcılar ve geliştiriciler artık kayıt girişlerini kontrol etmek ve incelemek için daha iyi bir arayüze sahipler. Yeni log dosyası tarayıcısı, kullanıcılara filtreleme, sıralama ve log dosyalarını yönetme imkanı sunuyor. WordPress panelinde log dosyalarını doğrudan görüntülemek de mümkün. Arama işlevi artık daha kullanıcı dostu ve logları dışa aktarma seçeneği de sunuluyor. Kullanıcılar istedikleri log dosyalarını veya hepsini bir arada zip dosyası olarak indirebilirler.

Eski REST API Kaldırma Uyarısı
WooCommerce’un 9.0 sürümünde eski REST API’sini kaldırmaya hazırlandığı için, eski API’yı kullanan satıcılar önümüzdeki değişiklik hakkında bir uyarı görecekler. Sürümlerin sık aralıklarla yayınlanması göz önüne alındığında, bu değişikliğin yaklaşık bir kaç ay sonra gerçekleşeceği anlamına geliyor.

Basitleştirilmiş Müşteri Geçmişi Hesaplama
Sürüm 8.6’yı yayınlamadaki gecikmenin ana sebebi olan Sipariş Atıf Takibi sorununu çözmek için, daha büyük mağazalarda oluşan 500 hatalarını (sunucu hataları) azaltmak için müşteri geçmişi hesaplama süreci basitleştirildi.

Ronny Shani’nin yayınlamasından kısa bir süre önce, ekip tamamen yeni bir belgelendirme web sitesi başlattı. Woo Developer Docs, belgeleri kod olarak kabul ediyor ve markdown dosyalarını proje GitHub monorepo’sundaki belgeler klasöründe barındırıyor. Bu yaklaşım, topluluk işbirliğini teşvik ediyor ve kullanıcıların belgelere katkıda bulunmalarını sağlıyor. Ayrıca, eklentinin geliştiricileri WooCommerce’un kod tabanını değiştirdiklerinde veya güncellediklerinde belgeleri güncelleme imkanına sahip oluyorlar.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir