Elementor 2024 Yol Haritasını Açıkladı

Elementor 2024 Yol Haritasını Açıkladı

2024 için planlanan başlıca yenilikler arasında, web sitesi oluşturuculara yönelik profesyonel araçlar, daha hızlı hosting hizmetleri ve yapay zeka (AI) entegrasyonları bulunuyor. Özellikle dinamik içerik, form oluşturucu, hareket ve animasyon efektleri, geliştirilmiş WooCommerce araçları gibi alanlarda iyileştirmeler yapılacak. Ayrıca, Elementor Hosting, performans ve güvenlik odaklı gelişmelerle beraber yeni planlar sunacak. Yapay zekanın, yaratıcılığı ve verimliliği artırmak için çalışma akışlarına daha fazla entegre edilmesi bekleniyor. Elementor ayrıca, görsel varlıkların kalitesi ile site performansı arasında denge sağlamak için tasarlanmış yeni bir Image Optimizer eklentisi tanıttı.

 

Koşullu Görüntüleme

Çeşitli koşullara ve kurallara dayalı dinamik ziyaretçi deneyimleri oluşturmak için size Görüntüleme Koşulları sağlayan özellik Elementor 3.19 ile eklenmiştir. Web sitenizdeki içeriği her ziyaretçi ve durum için özelleştirmek için herhangi bir öğeye birden fazla koşul ekleyebileceksiniz.

Elementor AI: Yapay Zekanın Gücünü İş Akışınıza Ekleyin

2023, yapay zeka (AI) devriminin başlangıç yılı olarak tarihe geçti. Elementor, bu yıl editörün her alanına AI özelliklerini sorunsuz bir şekilde entegre etmeye odaklanacak. Bu entegrasyon, kullanıcıların hayal güçlerini serbest bırakarak istedikleri her şeyi yaratmalarına olanak tanıyacak. Ayrıca, yapay zeka, tekrar eden görevleri ortadan kaldırarak kullanıcıların üretkenliklerini ve iş akışlarını hızlandırmada önemli bir rol oynayacak.

Elementor Resim Optimizasyon Eklentisine Merhaba Diyelim

Elementor, web yaratıcıları için araç setine yeni bir eklenti ekledi: Image Optimizer. Bu yeni eklenti, görsel varlıkların kalitesi ile sitenin performansı arasında seçim yapmanızı gerektirmiyor. WordPress siteleri için özel olarak tasarlanmış olan bu eklenti, görüntülerinizi yeniden boyutlandırarak, sıkıştırarak ve WebP formatına dönüştürerek optimize ediyor. Bu gelişme, sayfa hızını artırırken, yükleme sürelerini azaltıyor ve ziyaretçi etkileşimini artırıyor. Bu gelişme piyasada bulunan birçok resim optimizasyon eklentisine rakip olacağı anlamına geliyor.

Elementor 2024 Yol Haritasını Açıkladı

elementor resim optimizasyonu

Elementor gerçekleştirdiği bu etkinlikte başka önemli noktalarada değindi. Elementor, WordPress’teki en popüler eklenti haline geldiğini ve interne sitelerinin %9.7’sini kullanıldığını raporlardı. 2024 için bu ivmeyi sürdürmeyi hedefleyeceğini dile getirdi. Yeni yılda, kullanıcılar daha profesyonel araçlara, daha hızlı hosting hizmetlerine ve daha önce hiç olmadığı gibi güçlendirecek AI araçları ile devam edecekleri ifade ettiler.

Daha fazla bilgi için Elementor’un web sitesini ziyaret edebilirsiniz: Elementor 2024 Yol Haritası Etkinliği