e-Faturaya Başvuru Öncesi Gerekenler?
e-Faturaya başvuralabilmek için;
- Tüzel kişilerin, Kamu Sertifikasyon Merkezi üzerinden ( https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go internet adresinden başvurabilirsiniz) mali mühür almaları gerekmektedir.
- Gerçek kişiler eğer isterlerse e-İmza alabilir yada temin ettikleri mali mühür kullanabilirler.
[lwptoc wrapNoindex=”1″ useNofollow=”1″]
Mali mühür temin edebilmek için size verilen formu doldurduktan sonra işlem bedelini ödemeniz istenmektedir. Başvurunuzu başarı ile tamamladıktan sonra 3-4 gün içerisinde mali mühür tarafınıza ulaşır. Mali mühür tarafınıza ulaştıktan sonra e-Fatura’ya geçiş işleminizi başlatabilirsiniz. Ayrıca gerçek kişiler de isterlerse faturalarını mali mühür ile imzalayabilmektedir.
Mali Mühürü almış olan mükellefler, mali mühür kurulum süreçlerini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra e-Fatura başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’nın https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/ web adresinden yapabilirler.
e-Fatura Canlı Ortam Başvuru Sorgulama?
e-Fatura sorgulama aşaması, https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/Sorgula.jsp web adresinden mükellefin vergi kimlik No su ya da TC kimlik numarasını ilgili alana yazarak sorgulayabilirsiniz. Mevcut bilgiler ile e-Fatura sistemindeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.
GİB tarafından uygulamaya entegre edilen e-Fatura sistemi kullanıcılarına bir çok kolaylık ve avantaj sağlıyor.
e-Fatura Düzenlemede Yararlanma Yöntemleri
- Gib Portal
- Kendi Bilgi İşlem Sisteminiz (entegrasyon)
- Özel entegratörler
e-Fatura Geçişi için Neden Özel Entegratör Tercih Etmelisiniz?
e-Fatura sistemine geçiş işlemlerinde özel entegrasyonlar sayesinde uçtan uca yönetebilirsiniz. Özel entegrasyonlar, güçlü teknik altyapılarına sahiptir. Kalite ve güvenlik belgeleri ile tüm süreci en az risk ile yönetmenize olanak sağlar.