Web sitelerine saldıran bilgisayar korsanları ile ilgili sorun sürekli olarak artmaktadır.
Bunların çoğu bilgisayar korsanları tarafından hedef alınmaktadır. Koruduğumuz siteleri günlük olarak takip ediyor ve her hafta saldırı sayısının arttığını görüyoruz.
Bilgisayar korsanlarının web sitelerini hacklemesinin nedeni birçok insan için hala bir gizemdir. Bu yazıda, bilgisayar korsanlarının neden web sitelerini hacklediğini öğreneceksiniz.
Web sitelerinden sorumlu bir web geliştiricisi, ajansı veya serbest çalışan iseniz, muhtemelen bu sorunu görmüşsünüzdür. Bir web sitesi sahibi veya sahada acemi iseniz, saldırıya uğramış bir site büyük bir sürpriz olabilir.
Bu makale, bilgisayar korsanlarının neden web sitelerine saldırdığını, saldırıya uğramış bir web sitesinde ne yaptıklarını ve siteniz saldırıya uğradığında ne yapmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.
Hack’lerin Arkasındaki Ana Motivasyon Nedir?
Muhtemelen sitenizde herhangi bir sırrı tutmadığınızı, hatta kredi kartı bilgilerini bile toplamadığınızı düşünüyorsunuz, ancak yine de saldırıya uğradınız. Neden?
Ya da sadece küçük bir metin ve iletişim formu içeren küçük bir sayfalık bir belgeniz var ve bir şekilde hackerların radarına giriyorsunuz.
Nasıl mümkün olur diye soruyorsunuz?
Çoğu durumda, özellikle siz veya siteniz değilsiniz. Sitenin arkasında da sizin işiniz değil. Bilgisayar korsanları, kullandığınız yazılımı hedefliyor.
Başarılı olduklarında para kazanabilirler. Ve en son veriler, her gün yaklaşık 50.000 sitenin saldırıya uğradığını göstermiştir. Bilgisayar korsanları için çok para anlamına gelebilir.
Küçük bir web sitesi bile önemli miktarda para üretebilir. Siber suçlular ve web korsanları, kötü amaçlı yazılım, SEO spam’i dağıtarak ve hatta e-posta spam sunucuları ve kimlik avı siteleri kurarak ele geçirilen web sitenizden para kazanabilir.
Para, açıkçası saldırıların arkasındaki en yaygın motivasyondur.
SEO Spam Çok Yaygın Bir Sorundur
Daha derine inerseniz, bilgisayar korsanlarının para kazanmak için yaptıkları eylemler olduğunu görürsünüz. Bunlardan biri SEO spam’idir.
SEO spam nedir?
SEO spam , bir spam türüdür. Temelde, yasal sitelere backlink ve spam ekleme eylemidir. En karlı ve popüler web sitesi saldırı türlerinden biridir.
Web sitesi ele geçirildikten sonra, web sitesine kötü niyetli bir arka kapı yüklenecek ve bu da saldırgana, ziyaretçilerinizi istedikleri zaman görünmez bir şekilde dolandırıcılık sitelerine yönlendirmesine olanak tanıyacaktır.
Hacker için para kazanmanın yanı sıra, web siteniz arama motorlarından SEO‘nuzu mahvedecek bir ceza alır .Dolandırıcılık, 431 milyar dolar olduğu tahmin edilen ve büyüyen pazarda faaliyet gösteren organize suç sendikalarına kadar izlendi. Ölçeği ve sahte ilaçların halk sağlığı için oluşturduğu tehlike, diğerlerinin yanı sıra FDA, Interpol‘ün de tekrar harekete geçmesini sağladı. “
Bilgisayar Korsanları Kötü Amaçlı Yazılım Kullanır
Kötü amaçlı yazılım en kötü senaryodur.
Kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı arasındaki fark nedir?
Kötü amaçlı yazılım, kötü amaçlı yazılımdır ve sisteminizi bozmak, devre dışı bırakmak veya kontrolünü ele geçirmek için yapılan bir koddur. Tarayıcıların bulamaması için genellikle gizlenir.
Fidye yazılımı, belirli bir kötü amaçlı yazılım türüdür . Bir kurbanın verileri şifrelendiğinde ve şifresi yalnızca saldırgan tarafından bilinen bir anahtarla çözülebildiğinde. Böylece saldırgan verilerinizi tutacak ve sizden fidye isteyecek, böylece verilerinizi geri alabileceksiniz.
“Yalnızca güvenli olmayan bir web sitesini ziyaret ederek işletim sisteminizin, tarayıcınızın, eklentilerinizin ve uygulamalarınızın güvenlik açıklarını arayan istismarlara maruz kalması mümkündür. “
– Sophoslabs
Web Sitelerinizi Kötü Amaçlı Yazılımlardan Nasıl Korursunuz?
Her şeyden önce güncellemeler . Yeni güvenlik açıklarından herhangi biri ortaya çıkarsa her zaman WordPress Sitenizi en son sürüme güncellediğinizden emin olun. Her gün yeni güvenlik açıklarını kontrol etmek için zamanınız olmadığını biliyorsanız , savunmasız eklentiler için otomatik güncellemeleri etkinleştirebilirsiniz .