WordPress eklentileri arasında güvenlik eklentilerinin yeri ayrıdır. WordPress sitenizin güvende kalmasına yardımcı olacak en iyi eklenti önerileri aşağıdaki gibidir.
Güvenlik İçin Kullanabileceğiniz WordPress Eklentileri
WordPress web siteniz için seçebileceğiniz güvenlik eklentileri:
1. iThemes Security
iThemes Security güvenlik eklentisi, dünya çapında 900 binden fazla WordPress sitenin güvenliğini sağlamaktadır. Themes Security’nin gücü, kötü amaçlı eklentileri, güncel olmayan yazılımları ve zayıf parolaları algılama yeteneğidir. iThemes Security, ücretsiz ve ücretli sürümlerde mevcuttur.
2. Wordfece Security
2 milyondan fazla aktif kurulumla WordPress kullanıcıları, web sitelerini korumak için Wordfence’e güveniyor. 2 milyon aktif kurulum rakamı, WordPress güvenlik eklentisi kategorisi için en yüksek rakamdır.
Peki, Wordfence ne sunuyor? Ücretsiz sürüm için çeşitli güvenlik tehditlerini engelleyen bir güvenlik duvarı, gerçek zamanlı izleme, eklenti, tema ve dosya taraması elde eder ve daha güçlü oturum açma seçenekleri eklersiniz. Wordfence’in pro sürümünü satın almak isteyenler için geliştirici, birden fazla siteye kaydolan kişilere özel bir indirim sunmaktadır.
3. SecuPress Free
WordPress eklentileri arasında bir diğeri de SecuPress Free olmaktadır. Yalnızca adından, bu WordPress güvenlik eklentisinin ücretsiz olduğu açıktır. Ücretsiz olmasına rağmen, bu yüksek kalite sunmadığı anlamına gelmemektedir. Şunu söyleyebiliriz ki, bu güvenlik eklentisi 10 binden fazla WordPress kullanıcısı tarafından kuruldu.
SecuPress Free’den hangi özellikleri sunar? Başlıca özelliklerinden bazıları şunlardır: IP engelleme, güvenlik duvarı, güvenlik uyarısı, kötü amaçlı yazılım taraması ve coğrafi konum engelleme.
Sadece bu değil, bu ücretsiz WordPress güvenlik eklentisi ayrıca güvenlik anahtarı koruması sunar, kötü amaçlı bot ziyaretlerini engeller, kötü amaçlı eklenti ve tema algılama ve PDF güvenlik raporları sağlar. SecuPress, daha fazla güvenlik özelliği isteyenler için SecuPress Pro da bulunmaktadır.
4. Defender Security
WordPress eklentileri arasın en iyilerden biri de Defender Security. Defender, WPMU DEV tarafından 2017 yılında piyasaya sürülen ve 8.000’den fazla kez yüklenmiş bir güvenlik eklentisidir. Ve bu eklenti resmi WordPress web sitesinde ücretsiz olarak mevcuttur. Defender şu güvenlik özelliklerini sunar: Google iki adımlı doğrulama, sınırsız dosya tarama, giriş ekranı maskeleme, IP kara listeye alma ve çok daha fazlası.
5. Google Authenticator
Giriş sayfası, blogunuza veya web sitenize erişmenizi sağlar. İdeal olarak, girişe yalnızca siz erişebilirsiniz. Ne yazık ki, internette, blogunuzu veya web sitenizi bozabilecek birçok bilgisayar korsanı var. Yapabileceğiniz bir çözüm, çok katmanlı bir ağ geçidi kurmaktır ve bunu Google Authenticator ile uygulayabilirsiniz. Bu WordPress güvenlik eklentisi, akıllı telefonunuza Google Authenticator aracılığıyla iki faktörlü kimlik doğrulama yüklemenize olanak tanımaktadır.
Bu nedenle, bir bloga veya web sitesi yöneticisine giriş yapan herkes, benzersiz bir kod, bir QR kodu veya bir güvenlik sorusu kullanarak akıllı telefon aracılığıyla onaylamalıdır. Ayrıca bu eklenti ücretsiz olduğu için maliyetler konusunda endişelenmenize gerek yok.
6. ShieldSecurity
WordPress eklentileri Shield Security ile devam ediyor. Bu eklenti, kullanıcılara çok fazla bildirimde bulunmaz, bunun yerine web sitesinde oluşan güvenlik sorunlarını doğrudan çözer ve kullanıcının belirlediği süreye göre onları bilgilendirir.
Bu eklentinin ücretsiz sürümü, otomatik IP kara listeye alma, iki faktörlü kimlik doğrulama, spam yorum engelleme, reCAPTCHA, güvenlik duvarı ve otomatik güncelleme kontrolüne kadar birçok özellik sunmaktadır.
7. All In One WP Security & Firewall
Bir başka popüler WordPress eklentileri All In One WP Security & Firewall olmaktadır. Bu eklentinin aktif kurulum sayısı 700 bin kurulumu aştı.
Peki, onu bu kadar popüler yapan nedir? İlk sebep, ücretsiz olmasıdır. Ek özellikler için profesyonel bir sürüm de sağlayan önceki eklentilerin aksine, All In One WP Security & Firewall eklentisi yüzde 100 ücretsizdir. Ücretsiz olmasına rağmen, bu özelliklerin az olduğu anlamına gelmez. All In One WP Security & Firewall ana özellikleri şunlardır:
- Kullanıcı hesabı güvenliği
- Giriş güvenliği
- Kullanıcı kayıt güvenliği
- Veritabanı güvenliği
- Dosya sistemi güvenliği
- Kara liste işlevi
- Güvenlik tarayıcısı
- Yorum spam güvenliği
8. WP Bruiser
Bu WordPress güvenlik eklentisi, web sitenizi yalnızca spam yorumlarından korumakla kalmaz, aynı zamanda web sitenizi spam bot kayıtlarından ve çeşitli saldırılardan da korur. Bu şekilde web siteniz istenmeyen yorumlar, spam, kayıtlar ve girişlerden korunmaktadır.
WP Bruiser, IP adreslerini otomatik olarak engellemenize de olanak tanımaktadır. Ayrıca, bu eklentiyi yüklemek sayfa yükleme süresini etkilemeyecektir. Ve en önemlisi, bu eklenti WordPress’te ücretsiz olarak mevcuttur.
9. Akismet
WordPress eklentileri arasında en önemlilerden biri de Akismet olmaktadır. İstenmeyen e-posta eklentileri söz konusu olduğunda, elbette şampiyon Akismet’tir. 5 milyondan fazla WordPress kullanıcısı, web sitelerini korumak için Akismet’e güvendi. Bu eklenti, web sitesinin yorumlar sütunundaki spam yorumları otomatik olarak algılamak için çalışır.
Akismet, çeşitli çözümler sunan eksiksiz bir WordPress eklentisi olan Jetpack eklentisinin güvenlik özellikleri arasında da yer almaktadır. Güvenlikten web sitesi performans optimizasyonuna kadar her anlamda etkilidir.
10. Loginizer Security
Loginizer’ın temel dayanağı, giriş sayısını sınırlayarak WordPress web sitenizin giriş sayfasını korumaktır. Bu, bazı saldırıları, yani oturum açma sayfasında bir şifre kombinasyonu deneyerek bir siteye girmeye çalışan bilgisayar korsanlarının saldırılarını önlemek için idealdir.
WordPress eklentileri yazımızın sonuna geldik. Web sayfanız için daha farklı eklentilere gereksinim duyuyorsanız; Gurmehub WordPress eklentilerine göz atabilir, ihtiyaçlarınızı optimal düzeyde karşılayabilirsiniz.