WooCommerce, WordPress üzerinde çevrimiçi mağaza oluşturmak için tercih edebileceğiniz en popüler eklentilerden biri. Herhangi bir kodlama bilgisine gereksinim duyulmadan e-ticaret sayfası oluşturmak isteyenlerin yardımcısı konumundadır. Tek dezavantajı ise premium ve ücretsiz temalar arasından seçim yaparken kararsız kalmanıza yol açmasıdır. Bundan dolayı bu yazımızda en iyi WooCommerce temaları sizler için listelendi!
WooCommerce Teması Nasıl Seçilir?
Easen WooCommerce teması demek, WordPress ile hazırlanan tema türleri arasından WooCommerce ile uyum içinde çalışan temalar demektir. WooCommerce eklentisine göre dizayn edilmemiş olan temalar ile ürün ve hizmet satışı yapmaya çalışmak, bazı çakışmalara sebebiyet verebilir. Bu aşamada siteniz çökebilmektedir. WooCommerce için tema seçerken şunlara dikkat etmek önemli:
- WooCommerce ile uyumlu olduğu belirtilen temalar seçmelisiniz.
- Esnek, hızlı ve kullanımı basit olan temalar en doğru seçenek olacaktır.
- WooCommerce temaları, WordPress ile problemsiz bir şekilde çalışmalıdır.
- Tercih ettiğiniz WooCommerce teması SEO dostu olmalıdır.
- Bütün cihazlara ve ekran boyutlarına karşı duyarlı olmalı ve mobil uyumluluk göstermelidir.
- Web sayfanıza binlerce ürün eklerken zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek sürükle-bırak sayfa oluşturucu niteliği barındırmalıdır.
Bunlara ek olarak, daha çok ürün kategorisi listelemenize yardımcı olması bakımından mega menü barındıran, derecelendirme ve yorumlara izin veren temaları incelemenizde yarar var. Ayrıca herhangi bir olası sorunda müşteri desteği alabilmeniz de önemli bir detaydır. Bu sebeple de en azından aktif forumları bulunan temalar ideal bir seçim olacaktır.
En Kullanışlı WooCommerce Temaları
WooCommerce mağazanız için tercih edebileceğiniz bazı temalar:
Flatsome
Bu tema, hız ve satış odaklıdır. ThemeForest üzerinde en fazla satılan temalar arasında yer alır. Tek tıklama ile yüklenen demoları ile her türlü sektöre uyum sağlayan çevrimiçi mağaza tasarımları bulmanıza yardımcı olur. Bu tema, ürün sayfalarınızda tam kontrol elde edebilmeniz için ürün sayfası oluşturucu içerir. Bu sayede aynı sayfa formatını her ürün sayfasında kullanmak zorunda kalmazsınız.
Canlı önizleme özelliği ve geniş kütüphanesi ile dikkat çeken Flatsome, ayrıca butonlar, bölmeler, galeriler, geri sayım sayaçları, Instagram gönderileri ve videolar gibi her çeşit öğeyi sayfanıza eklemenize yardımcı olur.
Hestia
Freelance çalışanlar, girişimciler ve küçük işletmeler için ideal olan WooCommerce temaları arasında yer alır. Yüz bini aşan indirme sayısı ve beş üzerinden beş derecelendirme puanıyla bu tema, son derece popüler sayılmaktadır.
Travel Map, Photo Gallery, Flat Parallax Slider ve Elementor ile uyumlu olarak çalışmaktadır. SEO dostu olması da bu temanın en beğenilen özelliklerinden oluyor. Tema, premium sürümünde call-to-action butonları ve fiyatlandırma tabloları da sağlamaktadır.
Neve
Önbellek eklentisi veya CDN ağı olmadan gerçekleştirilen hız testlerinde yüksek puanlar alan Neve, neredeyse yarım saniyede yüklenen bir web sayfasına sahip olmanıza yardımcı oluyor. Kullanıma hazır halde olan seksenden fazla demosu, temiz tasarımları, Google AMP uyumu, footer ve header alanlarında sürükle bırak işlevi gibi kişiselleştirme nitelikleri sağlıyor.
Porto
En iyi WooCommerce temaları arasında bir diğeri de şüphesiz ki Porto olmaktadır. Eksiksiz kütüphanesi, sürükle bırak fonksiyonu, AJAX araması, geri sayım ve portföy alanı gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Hızlı bir temadır ve SEO dostu olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Orbit Fox, WP GDPR Compliance, WP super cache, BuddyPress, Yoast, Contact Form 7, WPML ile uyumlu olduğunu da eklemeliyiz.
Sparkling
Basit, duyarlı ve ücretsiz bir temadır. Ayrıca SEO dostu olan bu tema, özellikle çevrimiçi yazılım ve kurslarını satmak isteyenler, web tasarımı, finans, seyahat, fitness ve sağlık gibi alanlarda kurumsal ve kişisel web sayfaları oluşturmak isteyenler için son derece uygun bir tema. W3 Total Cache, SEO by Yoast, Contact Form 7, Gravity Forms ile uyumludur.