WordPress, Nasıl Yapılır

Sayfa İçi SEO Hakkında Dikkate Alınması Gerekenler

Sayfa İçi SEO Hakkında Dikkate Alınması Gerekenler

İçeriğinizi oluştururken bazı hususları dikkate almalısınız ki bu içerik Google arama sonuçlarındaki konumunuzu iyileştirmenize yardımcı olsun. Bunun için sayfa içi SEO uygulamaları bir adım öne çıkar. Peki, sayfa içi SEO’da nelere dikkat etmelisiniz? Konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri inceleyelim.

Sayfa İçi SEO Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sayfa İçi SEO

Sayfa veya blog için bir içerik oluştururken çeşitli sayfalarda SEO kurallarına dikkat etmek önemlidir. Bununla ilgili bilinmesi gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Kısa içerikten kaçının. Google’ın içeriğinizi fark etmesi için gönderinin en az 300 kelime olmasına dikkat edin. İdeal olarak içeriğinizin en azından 500 kelime olmasını öneririz.
  • Kopya içeriğe dikkat edin. İçeriğiniz özgün olmalıdır. Google, yinelenen içeriğin %20’sine kadar izin verir. Diğer makalelerden ilham alabilirsiniz, ancak kopyalanması yasaktır. Bundan dolayı sayfa içi SEO konusunda en önemli noktalardan biri de kesinlikle özgünlüktür.
  • Başlık uzunluğuna dikkat edin. Google arama sonuçlarında bir arama yaptığınızda, birçok kez başlıkların çok uzun ve kesik olduğunu göreceksiniz. Başlığınız 60 karakteri geçmemelidir ve evet, boşluklar da karakterdir, bu yüzden dikkatli olun!
  • Meta açıklamalarının uzunluğunu kontrol edin. Sayfa içi SEO yaparken başlığın boyutunun yanı sıra meta açıklamanın boyutuna da bakmalıyız. Burada biraz daha fazla marjımız var. 160 karakteri geçmemeli veya 130’un altında kalmamalıdır. Aynı zamanda boşlukların önemli olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Görsellerinizi optimize edin. Sayfa içi SEO için metin önemli olduğu kadar aynı zamanda görsellerin optimize edilmesi de son derece önemlidir. Bu sebeple görüntülerin de belirli bir işleme tabi tutulması gerekir. Görseli panele yüklerken bir alternatif metin ve açıklama eklenmelidir. Onu bir anahtar kelime içeren bir dosya adıyla yüklemeli ve bunu görselin başlığında ve açıklamasında da kullanmalısınız. 100 kb’ı aşan görseller yüklemeyin. İdeal olarak, resmi yüklemeden önce sıkıştırmalısınız. Resim sıkıştırmak için ücretsiz araçları kullanabilirsiniz.
  • URL’yi optimize edin. İçeriğinizin neyle alakalı olduğunu arama motorlarına belirtmek için doğru bir şekilde URL optimizasyonunu gerçekleştirin.

Sayfa İçi SEO’yu Geliştirirken Unutulmaması Gerekenler

Sayfa İçi SEO

Sayfa içi SEO yaparken içeriğinizin az çok SEO odaklı olmasını etkileyecek diğer konulara da bakalım:

  • Kapsamlı içerik: Kapsamlı içerik, Google’a bu alanda uzman olduğunuzu ve belirli bir konuda katkıda bulunabileceğinizi söyler. Ancak kapsamlı içerikli gönderiler hazırlamak her zaman zordur. Önemli olan 300 kelimeyi aşmaları, evergreen içerik olmaları ve detaylıca yazılmış olmalarıdır. Ve elbette özgünlük de son derece önemli.
  • Yazar sayfası: Her gönderiyi kimin yazdığını belirtin. Hatta yazarla ilgili bir sayfa olduğundan veya yazarın kim olduğunu bilmesi için Google’a bilgi verdiğinizden emin olun.
  • Yayın sayısı: Ne kadar çok içerik yayınlarsanız o kadar iyidir. Ama nitelik ve nicelik makalelerde oldukça önemli bir detaydır. Yayınladığınız içeriğin hiçbir katkısı yoksa günlük bir makale yazmanın bir faydası yoktur. Müşterilerinizin taleplerinin ne olduğunu belirleyin ve ayrıca arama niyetlerinin ne olduğunun farkında olun.
  • Yüklenme hızı: Web sitenizin performansını değerlendirmek çok önemlidir. Google Page Insights gibi araçları kullanın ve sayfanızın ne kadar hızlı olduğunu öğrenin. Düşük performansın başlıca nedenleri: yüksek boyutlu görüntüler, çok fazla yer kaplayan temalar, aşırı eklentiler ve son olarak barındırmadır.

Bildiğiniz gibi bir web sitesinin arama sonuçlarında ayrıcalıklı bir konuma sahip olması için sadece kendi web sitemizde optimize edebileceğimiz faktörlere bakmamalıyız. Sayfa dışı SEO, yani markanın itibarı gibi yönler de önemlidir. Bu sebeple de teknik SEO ve lokal SEO çalışmaları ile de web sayfanızı geliştirmeyi unutmamalısınız. Web sitenizin SEO’nu ve kullanımını olumlu anlamda geliştirecek WordPress eklentileri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir