Nasıl Yapılır

Teknik SEO Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Teknik SEO Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Web sitenizin iç yapısını optimize etmek söz konusu olduğunda teknik SEO çalışmaları bir adım öne çıkar. Bu çalışmalar sayesinde web sayfanız daha hızlı yükleniyor ve bu nedenle kullanıcının içeriğinizi görmek için daha az beklemesi gerekiyor. Sonuç olarak sayfanız, arama motorlarından tam not alıyor. En önemlisi de siteniz dizine ekleniyor ve güvenli olarak kabul ediliyor.

Teknik SEO, web sitemizdeki kullanıcı deneyimini iyileştirmekle ilgilidir. Sayfa içi SEO veya sayfa dışı SEO çalışmalarında olduğu gibi içerik iyileştirmeleri veya bağlantıların dahil edilmesi gibi detaylar haricinde daha geniş kapsamlı uygulamalardan meydana gelmektedir. Bu bağlamda teknik SEO’da sayfanın yapısıyla ve sunucu yanıtının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalar uygulanmalıdır.

Teknik SEO Çalışmalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Teknik SEO

Teknik SEO, bir web sitesini Google tarafından daha taranabilir olacak ve iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak şekilde optimize etme amacına sahiptir. Google için bu görevi kolaylaştırmanıza ve aynı zamanda kullanıcıya web sitenizi ziyaret ederken daha iyi bir deneyim sunmaya çalışmanıza yardımcı olabilecek farklı faktörler vardır. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

XML Site Haritası

Site haritası, bir web sitesinin tüm sayfalarını numaralandıran, web sitenizin nasıl olduğuna dair bir harita sunan, onu oluşturan farklı sayfalar hakkında bilgi veren bir belgedir. Web sitenizin site haritasını oluşturup oluşturmadığınızı kontrol etmeniz önemlidir. Ayrıca site haritanızın bulunduğu url’yi Google Arama Konsolu aracılığıyla Google’a bildirin. Bu, Google robotlarının çalışmasını kolaylaştıracak ve arama motorunun sayfalarınızı dizine eklemesini sağlayacaktır.

Robot.txt

Bu, sitenizin kök dizinine eklenen ve Google’a hangi sayfaları izlemesi ya da izlememesi gerektiğini ve bu anlamda arama motorunda görünüp görünmediğini söyleyen web sitemiz için başka bir hayati belgedir. Google’da görünmesini istemediğiniz sayfalar nofollow ve noindex özelliklerini içermelidir. noindex özelliği ile Google robotlarına onu dizine eklememesini ve nofollow ile taramaya devam etmemesini söylersiniz. Yasal uyarı, sözleşme koşulları, içeriği bozuk sayfalar gibi alanlar kullanıcılar için ilgi çekici değildir. Bu nedenle söz konusu özelliği bunlara eklemelisiniz.

Teknik SEO

Kırık Bağlantılar, 404 Hataları ve Sunucu Yanıt Hataları

Teknik SEO söz konusu olduğunda sayfa ve sunucu hatalarını gidermek de önemlidir. Web sitenizi teknik olarak optimize etmek, daha iyi bir kullanıcı deneyimi elde etmeye çalışmak için kırık bağlantıların denetimi yapılmalıdır. Bu anlamda, bozuk bağlantılar güncellenen bir değiştirme sayfasına yönlendirilmektedir. Bir 404 hatası, sunucu, onu sildiğiniz için veya yanlışlıkla istenen sayfayı bulamadığında oluşur. Bunların yanı sıra 500 ve benzeri sunucu yanıt hatalarından kaçınmaya çalışın.

İyi Kurulmuş SSL Sertifikası

Google bir süredir, güvenli olmayan bir web sitesine, yani https protokolü altında çalışmayan bir web sitesine girdiğinde kullanıcıya bir uyarı mesajı gösteriyor. Web sitenizde bir SSL sertifikasının yüklü olması sitenizi güvenli hale getirecektir. Siteniz çevrimiçi bir mağazaysa veya kullanıcının oturum açmasını gerektiriyorsa özellikle iyi bir SSL sertifikası seçtiğinizden emin olmalısınız.

Yükleme Hızı ve Önemli Web Verileri

Teknik SEO çalışmalarında bir web sitesinin yüklenme hızı gibi önemli bir kavramı unutamayız. Web’in yavaş yüklenmesi kullanıcı deneyimini etkilemektedir ve Google’ın size olumsuz puan vermesine neden olmaktadır. Bu anlamda, Google algoritmasının en son güncellemesi, Google’ın Lighthouse aracından çıkardığı ve web’in yükünü ve oluşturulmasını ölçmemize olanak tanıyan Temel Web Verileri’ne bakmamız önem kazanıyor.

Web sitenizin ne kadar hızlı yüklendiğini öğrenmek istiyorsanız Google Page Speed ​​Insights’a gidin, url’nizi girin ve ardından sonuçları inceleyebilirsiniz. Web sitenizin hem bilgisayarda hem de mobilde nasıl yüklendiğine dikkat etmelisiniz.

Teknik SEO uygulamalarında web sitenizin mimarisini geliştirmek için belirli programlama bilgisine sahip olmak gerekir. Ancak, ilk adım web sitenizin durumunu teşhis etmektir. Yukarıdaki detaylar ışığında web sitenizi Google’ın sizi en iyi şekilde göstermesi amacıyla sayfanızı optimize etmeye çalışın. Web sitenizin daha kullanışlı olmasını sağlayacak WordPress eklentileri için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir