WordPress için en iyi Dropbox eklentilerini mi arıyorsun? Bu yazıda, WordPress sitenizi ve Dropbox hesabınızı bağlamanız için 6 farklı seçeneği sizlere sunuyor olacağım.
Neden WordPress İçin Bir Dropbox Eklentisi Kullanmalıyım?
WordPress sitenizi Dropbox hesabınız ile bağlamanız için birden fazla neden vardır.
Öncelikle, WordPress siteleri genellikle sınırlı depolama alanına sahiptir. Dropbox hesabınızı bağlamak, hosting planınızı yükseltmeden depolama kapasitenizi artırır. Bu, özellikle videolar veya yüksek çözünürlüklü resimler gibi büyük dosyalara sahipseniz faydalıdır, çünkü bu dosyalar sitenizi yavaşlatabilir. Bu dosyaları Dropbox’ta depolayıp sitenize gömmek, içerik teslimatını daha verimli hale getirir ve sitenizin performansını iyileştirir.
Kısacası, sitenizi Dropbox hesabınız ile bağlamanızın birçok faydası vardır. Artık lafı daha fazla uzatmadan seçtiğimiz WordPress için en iyi 6 Dropbox eklentisini tanıtmaya geçelim.
1. Zapier
Zapier, tam anlamıyla bir eklenti değildir. Daha çok, dosyalarınızı siteniz ile Dropbox hesabınız arasında senkronize etmenizi sağlayan güçlü bir otomasyon aracıdır ve ‘zap’ adı verilen (otomatik iş akışları için kullandıkları terim) işlemler oluşturmanıza imkan tanır.
Zapier’i kullanarak Dropbox ve WordPress’i bağlamanın birçok yolu vardır. Örneğin, yeni medya dosyalarını WordPress’ten belirli bir Dropbox klasörüne otomatik olarak yüklemek için bir zap oluşturabilirsiniz. Ayrıca, Zapier ile Dropbox hesabınızı ve WordPress sitenizi daha fazla platforma bağlayabilirsiniz.
Zapier’in en büyük avantajı, sunduğu esnekliktir. Ancak, tamamen bağımsız bir platform olduğu için kullanmayı öğrenmek biraz zaman alabilir. Ayrıca, WordPress-Dropbox entegrasyonunuz çok adımlı zaps gerektiriyorsa, maliyetli olabilir.
Dikkate alınması gereken bir diğer olumsuz taraf ise, Zapier yalnızca sitenizi Dropbox’a bağladığı için dosyaları sitenizin ön yüzünde göstermek ve yönetici olmayan kullanıcıların erişimine açmak için bir yöntem sunmamasıdır. Bu nedenle, dosyaları görüntülemek için başka bir eklenti kullanmanız veya farklı bir çözüm bulmanız gerekecektir.
Genel olarak, eğer siteniz ile Dropbox hesabınızı bağlamak ve yeni bir platform öğrenmeye zaman ayırmak istiyorsanız, Zapier göz önünde bulundurmanız gereken iyi bir seçenektir.
2. Integrate Dropbox
Eklentiyi kurduktan sonra, Dropbox hesabınızdan alacağınız gizli anahtarı sitenize girerek bu iki platformu birbirine bağlayabilirsiniz. Bağlantı sağlandıktan sonra, dosyalarınız otomatik olarak senkronize edilecektir.
Integrate Dropbox, dosya yönetimini yöneticiler için kolaylaştıran ve sitenizin kullanıcı deneyimini iyileştiren birkaç özellik sunar. İndirme linkleri, e-kitap, sanat, müzik gibi dijital ürünler satan sitelerde, müşterilerin dosyaları kaydetmelerine olanak tanır.
Kısakod oluşturucu, site yöneticilerinin dosya galerilerini sitenin ön yüzüne kolayca eklemeleri için kısakodlar oluşturmasını sağlayan bir modüldür. Çok kullanışlıdır ve çoğu işlemi hızlandırır.
Yüklenme görsellerii ana içerik yüklenmeden önce, sitenizde görsel geri bildirim sağlamak amacıyla yükleme animasyonları ya da görselleri gösterir.
Integrate Dropbox, gelişmiş güvenlik özellikleri sunmasa da, dosyaların sadece görüntülenip indirilemeyeceği bir “yalnızca görüntüleme” seçeneği içerir. Bu özellik sayesinde, ziyaretçiler dosyaları indiremeden görüntüleyebilir.
3. File Manager Pro
Genellikle FTP çözümlerine alternatif olarak kullanılan File Manager, WordPress arka ucundan dosya ve klasörleri yönetmek için kullanılan popüler bir freemium eklentidir.
File Manager, Dropbox eklentisi de dahil olmak üzere birçok eklenti sunar. Bu eklenti, site yöneticilerinin Dropbox hesaplarındaki dosya ve klasörleri WordPress siteleri üzerinden yüklemesine, indirmesine, düzenlemesine, silmesine, kopyalamasına, yapıştırmasına ve sıkıştırmasına olanak tanır.
Ancak, Dropbox eklentisini kullanabilmek için önce premium bir File Manager lisansı satın almanız gerekir.
Birden fazla kurulum adımı gerektirdiği için, Dropbox eklentisini yalnızca zaten File Manager Pro eklentisini kullanan kullanıcılara öneriyorum. Aksi takdirde, bu listedeki diğer eklentiler daha hızlı ve kolay bir kurulum ile kullanıcı deneyimi sunmaktadır.
4. Document Library Pro
Document Library Pro, WordPress için en iyi Dropbox eklentisidir. Binlerce site, kendi barındırdıkları dosyaları veya Dropbox, Google Drive, YouTube, Vimeo, Wistia gibi diğer platformlardaki dosyaları gömmek ve yönetmek için bu eklentiyi kullanmaktadır.
Diğer Dropbox eklentilerinin aksine, Document Library Pro, birden fazla Dropbox dosyasını aranabilir bir kütüphane olarak listelemeye odaklanmıştır. Bu, dosyaları tablo veya ızgara formatında göstererek, kullanıcı dostu arama ve filtreleme seçenekleri sunar.
Dropbox dosyalarını sitenize tek tek veya bir CSV dosyası aracılığıyla topluca ekleyebilirsiniz. Çeşitli dosya türlerini destekleme, toplu yükleme, özelleştirilebilir düzenler, kullanıcı erişim kontrolü, dosya önizlemeleri gibi birçok özellik içerir.
5. Out-of-the-Box
Out-of-the-Box, WordPress ile Dropbox’ı entegre etmek için popüler bir eklentidir. Bu eklenti, Dropbox dosyalarını sitenizdeki yazılara ve sayfalara doğrudan gömmenin basit bir yolunu sunar.
Out-of-the-Box, belirli klasörleri WordPress sitenizle senkronize etmenizi sağlar; bu, büyük dosya kütüphanelerini yönetmek için oldukça faydalıdır. Ayrıca belgelerinizi, resimlerinizi ve medya dosyalarınızı sitenizde estetik bir şekilde sunar.
Ancak, kullanıcı izinleri veya yedekleme işlevselliği gibi bazı gelişmiş özelliklerden yoksundur. Ayrıca, yönetim panelindeki kullanıcı deneyimi en rahat olanı değildir.
Genel olarak, eğer Dropbox ile WordPress arasında dosyaları senkronize etmek için temel bir eklenti arıyorsanız ve başlangıçta öğrenme sürecine katlanabiliyorsanız, iyi bir seçenek olarak değerlendirilebilir.
6. WP Media Folder
WP Media Folder, WordPress Medya Kütüphanenizdeki dosyaları yönetmenizi sağlayan gelişmiş bir Dropbox eklentisidir. WordPress sitenizi Dropbox ile entegre ettikten sonra, sınırsız klasör ve alt klasör oluşturup yönetebilirsiniz. Ancak, Dropbox entegrasyonu yalnızca “Eklentiler + Tüm Eklentiler Planı” kapsamında sunulmaktadır.
Bu eklenti, belgeleri hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olmak için gelişmiş bir medya arama fonksiyonu ve filtreler sunar. Ayrıca, dosyalarınızın izinsiz kullanımını önlemek için otomatik olarak filigran ekleyebilirsiniz.
Dropbox dışında, WP Media Folder aynı zamanda One Drive, Google Drive ve Linode gibi dış platformlardan dosya entegrasyonu ve senkronizasyonu yapmanıza olanak tanır.
Sonuç
Sizin için seçtiğimiz WordPress için en iyi 6 Dropbox eklentisi bu kadardı. Daha fazla güncelleme ve haberler için sitemizi aktif olarak takip etmeyi unutmayın.